Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabilmelerine olanak tanıyan Gönül Kapısı Market, tarihi Bedesten Çarşısı’na taşınıyor. El emeği göz nuru ürünlerin sergi ve satışının yapılabileceği bir bölümün de oluşturulduğu Çarşının yeni haliyle açılışı yarın (05.04.2017) yapılacak. Saat 12.00’de gerçekleştirilecek açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç da katılacak.
 
Niğde Belediyesi  Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Bünyesinde açılan ve bir süredir Paşakapı Caddesi’nde hizmet veren Gönül Kapısı Market, yarından itibaren Sungurbey Camii’nin yanındaki tarihi Bedesten’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara kapısını açacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan Bedesten Çarşısı’nda yaklaşık bir aydan bu yana yapılan çalışmalar tamamlandı. Bedesten Çarşısı’nın, Kale yönündeki bölümü, Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Gönül Kapısı marketi olarak dizayn edildi.
 
Tarihi Bedesten Çarşısı’nın bir bölümü ise “El Emeği Göz Nuru Eserler Çarşısı” olarak hazırlandı. Ev hanımlarının evlerinde hazırladıkları el işi ürünlerinin sergi ve satışının yapılabileceği El Emeği Göz Nuru Eserler Çarşısı’nda yine ev hanımları tarafından hazırlanan gıda ürünleri de satılabilecek.
 
Gönül Kapısı Market ve El Emeği Göz Nuru Eserler Çarşısı’nın Tarihi Bedesten’deki açılışı saat 12.00’de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
 
Niğde Belediye Başkan Faruk Akdoğan, konuyla ilgili açıklamasında, ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz alışveriş yapabildiği Gönül Kapısı Market’i tarihi Bedesten Çarşısı’na taşıdıklarını belirterek, “Bilindiği üzere yaklaşık 1 yıldır Paşakapı Caddesi’nde hizmet veren Gönül Kapısı Marketimizi, daha geniş kesimlerin ulaşabilmesi için bu tarihi binamıza taşıdık. Böylelikle hem Gönül Kapısı marketimizi genişlettik hem de atıl durumda olan ecdat yadigarı tarihi binamızı daha kullanışlı hale getirdik. Burada aynı zamanda, ev hanımlarımızın el emekleri göz nuru eserlerinin de sergilenip satışlarının yapılabileceği bir bölüm oluşturduk” dedi.
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim