Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve destekleriyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve 81 İl Valisinin Eşlerinin katılımıyla, 2012 yılının Aralık ayında  başlatılan, İlmizde ise Sayın Valimizin eşleri Sayın Miyase Barut Hanımefendinin himayeleriyle yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” ilk meyvelerini verdi.

 

Proje kapsamında bugün üç çocuk Koruyucu Aile yanına verildi. Programda Vali eşi Sayın Miyase Barut Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Selçuk Hüseyin Demirtaş ve Sevgi Evleri Müdürü Mustafa Ünalan ile Koruyucu aileler de hazır bulundu.

 

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Vali eşi Sayın Miyase Barut Hanımefendişunları söyledi:

"Gönül Elçileri Projesi Aile  ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde sunulan hizmetler çerçevesinde Başbakanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himaye ve destekleriyle Ocak 2013’ten itibaren uygulamaya konuldu. Projenin  bütün aşamalarıyla birlikte  2 yıllık bir sürede tamamlanması öngörülmektedir. 

Gönül Elçilerimiz, İlk 6 ay içerisinde Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması için çalışıyor. Kalan aylarda ise Gönül Elçilerimizle birlikte uygulamaya konulacak alt projeler şunlar:

            -Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum

            -Engelli ve Hizmetlere Erişim

            -Aile ve Yoksulluk

            -Kadın ve Güçlenme

 

Projenin ilk aşaması olan Koruyucu Aile Hizmetinin yaygınlaştırılması kapsamında şu ana kadar il merkezinde ve ilçelerimizde  önemli toplantılar yapılmıştır.  Bu çerçevede;

 

27 Koruyucu Aile Başvuru olmuş, bunlardan 11 tanesi uygun bulunmuş, diğer başvuruların değerlendirilmesine devam edilmektedir.

 

Proje kapsamında 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde toplam 3 çocuğumuzu Koruyucu Aile yanına yerleştirmiş oluyoruz. " dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Selçuk Hüseyin Demirtaş ise; "Anne ve babasından, yakın akrabalarından çeşitli sebeplerle yoksun kalmış bu günahsız çocukları, bir aile sıcaklığına kavuşturma amacıyla gayret sarfeden Hanımefendiye ve bütün Gönül Elçilerine  cân u gönülden teşekkür ediyoruz." dedi.   


      

Editör: TE Bilişim