Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan hafta içinde ziyaret ettiği esnaflarla Bedesten’de buluşmaya onların talep ve isteklerini dinlemeye devam ediyor.
Esnaf buluşmalarının beşinci haftasında Bedesten’de düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve esnaflar katıldı.

Programın başında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Afrin’de yedi düvelle cesurca, kahramanca mücadele eden kahraman askerlerimize Allah’tan zaferler diliyoruz. Şehit olanları rahmetle anıyoruz Allah’ım rahmet eylesin mekanlarını cennet eylesin. Gazilerimize de Yüce Rabbimizden acil şifalar hayırlı sıhhatli uzun ömürler diliyorum. İçinde bulunduğumuz Bedesten aşağı yukarı 500 yıllık bir eser. Bedesten daha önce yıllardır kapalıydı. Burayı belediyemiz sosyal İşler Müdürlüğü faaliyetleri çerçevesinde olan projelerini burada icra ediyoruz.  Baktığımız gibi bir tuğlası bile oynamamış ecdad çok sağlam yapmış ki kendisinden sonraki nesiller yani bizler de buz eserlerden hayırlı hizmetler alsınlar diye. Bizde aynı gayeyle bu eserleri açtık, temizledik. Ecdadımızın bıraktığı gibi insanımızın hizmetine sunuyoruz “ dedi.

Esnafın talep ve önerilerine her zaman önem verdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bu toplantıları belediye başkanı olarak ben görev aldıktan sonra esnaf ziyaretlerine çıkıyorum. Hem sizin dükkanlarınızda müşteriniz oluyor vaktiniz tam olmuyor benimde zamanım çok değil böyle ayak üstü konuşuyoruz ama birçoğunuz diyor ki başkanım sohbet edelim bazı şeyler soracağız. Bende diyorum ki şöyle bir proje yaptık. Hafta içinde ziyaret ettiğim caddelerdeki esnaflarımızı Cuma günü akşam Bedesten’ de yemekli toplantı yapalım yemek işin bahanesi önemli olan bir araya gelip sohbet yapmamız. Bu münasebetle toplanıyoruz. Tekrardan teşekkür ediyorum ayaklarınıza sağlık. Bir araya gelmişken gerek caddelerimizde sokaklarımızda gerekse Niğde genelinde belediye hizmetleri olarak önerdiğiniz, istek ve şikayetleriniz, talepleriniz varsa onları dinleyeceğiz. Başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz notlar alacak sorulu cevaplı şekilde toplantımız devam edecek. Biz kruu bir slogan olağan demiyoruz birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız diye. Her zaman önerilerinize, isteklerinize ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin; “Özellikle sayın belediye başkanıma böyle bir toplantıyı organize ettiği için hasleten teşekkür ediyorum. Biz Niğde olarak bir ve beraber olmalıyız. Birlikte yönetmeliyiz. Birlikte yönetiyoruz sloganıyla bu toplantıları icra ediyor başkanımız. Ben hasleten teşekkür ediyorum katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. Öncelikle kahraman ordumuzun Afrin’de yürüttüğü mücadelede askerlerimize zaferler diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dünya çok enteresan ve hızlı bir süreçten geçiyor. Türkiye ise o sürecin içerisinde hedef noktası. Yani çevremizde dönen tüm oyunların, çevremizde yaşanan tüm savaş ve iç kargaşaların asıl hedefi aslında Türkiye. Çünkü bulunduğumuz coğrafya bedel isteyen bir coğrafya. Jeopolitik olarak çok önemli bir yerde yaşıyoruz, verim olarak çok önemli bir yerde yaşıyoruz. Ve dolayısıyla bin yıllık haçlı ordusunun hedefi, amacı bizi bu Anadolu topraklarından ceddimizin binlerce şehit vererek kanlarıyla emanet ettiği ve şehit vermeye devam ettiğimiz bu vatandan bizi atmak gibi bir hedefleri var. Bin yıldır saldırıyorlar, saldırmaya da devam edecekler. Rabbim devletimizin bekasını daim eylesin inşallah, devletimize zeval vermesin. İnşallah şehitlerimiz yüzü suyu hürmetine ülkemiz huzurla mutlulukla daim olacaktır. AK Parti İl Başkanlığına atandığım dünden beri belediye başkanımızla, milletvekillerimizle sizlere hizmet etmeye gayret ediyoruz. Her daim emrinizdeyiz. Özellikle esnaflarımız bizim için çok önemli. İstihdam açısından ve katma değer üretme açısından çok önemlisiniz. Bu yüzden sizin emrinizdeyiz. Allah işinizi gücünüzü bereketli eylesin, bol kazançlar nasip etsin sizlere ki verdiğiniz vergilerle bu devletimiz ayakta. Allah’a hamd olsun ki verdiğiniz vergilerle ülkemizde milli silahlar, insansız hava araçları üretilip kimseye muhtaç olmadan hainlerin tepesine çöküyoruz sizlerin sayesinde oluyor. İlimiz nezdinde de beraberce omuz omuza siyasi amaç gütmeksizin belediye hepimizin belediyesi Niğde hepimizin Niğde’si. Herhangi bir siyasi görüş fark etmeksizin biz sizin emrinizdeyiz görüşlerinize amadeyiz, eleştirilerinize açığız. Birlikte Niğde’ye hizmet etmek gayretindeyiz” dedi.

Program esnafın talep ve isteklerinin dinlenmesiyle devam etti, ancak  esnaflar bu toplantıları samimi amacına ulaştığını düşünmüyor. 

ESNAF BULUŞMALARI SAMİMİ DEĞİL, TALEPLER YERİNE GETİRİLMİYOR. 

Başkan Rifat Özkan, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin hatta Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'de esnafla bir araya geliyor ama esnafın isteğine çare olamıyorlar. 

Yaklaşık 2 yıldır Niğde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası arkasında kalan El Hacı Mahmut Caddesinin Alpaslan İlkokuluna kadar olan bölümü kapalı. Güvenlik nedeni ile iki yıl önce Niğde Emniyet Müdürlüğünün önündeki Bankalar caddesinin bir bölümü araç parkına kapatıldı. Hizmet Binasının arkasındaki cadde ise tamamen trafiğe kapatıldı. Bankalar caddesindeki araç park yasağı aylar öncesinden kaldırılmasına rağmen, onlarca küçük esnafın mağdur olduğu Emniyetin arkasında bulunan cadde ise hala kapalı. Cadde esnafı yıllardır mağdur olurken, bir çok kere İl Emniyet Müdürü ile görüştü. Ak Parti yönetimi ve Belediye Başkanına durumu iletti. Bütün taleplere rağmen cadde trafiğe açılmadı. Bu durum; Ne Sayın Vali'nin, ne Emniyet Müdürünün, ne Belediye Başkanı Rıfat Özkan'ın, ne de Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin'in umurunda değil. 

El Hacı Mahmut Caddesinin kesiştiği 23 Nisan Havacılar Geçidinde ise bu yolun kapalı olmasından dolayı sürekli trafik tıkanıyor. Kısa süreli yapılan parklar neticesinde çevre esnafın araçlarına ve müşterilerine sürekli trafik cezaları yazılıyor. Yıllardır sorun yaşanan caddeye çare bulamayan il yöneticelerinin esnaf buluşmaları samimi bulunmuyor. Dostlar yemekte görsün misali toplantılar olduğu iddia ediliyor. 

İlgili haberler aşağıda



 
Editör: TE Bilişim