Niğde’de şehrin merkezin de bulunan bu ankesörlü telefon kulübeleri  ilimize yakışıyor mu?


Haber : Dursun Suna

Niğde’de kent merkezinde demode halde olan telefon kabinleri amacına uygun kullanılmıyor. Üniversite kenti ve medeniyetlerin yaşatıldığı şehirde  bir başka ilde benzerine rastlanılmayacak şekilde eski ankesörlü telefon kulübeleri kent merkezinde hala duruyor.

 

Daha çok çocukların 155, 112,156 gibi acil arama gerektiren ve ücretsiz olarak aranan numaraları arayıp çocukların eğlence amaçlı olarak kullandığı ankesörlü telefonların kaldırılması isteniyor.

 

Çevre esnafı ve vatandaşlar “ Çocukların 155.112.156, gibi ücretsiz aranan ve diğer telefonları sadece çocuklar eğlence amaçlı kullanıyor. Vatandaşlar  böyle telefon ankesörleri hiç kullanmaz oldu, kullanılmaz hale gelen bu kabinler bazı bayanlarda çekindikleri için telefon edemiyorlar.  Şehrin meydanın hantal ve hurda görünümlü biletinin nerden alındığı ve satıldığını bile bilmiyorlar. Köy, Kasabalar da muhtar ve belediye başkanları bile kabul etmedikleri bu plastik yığını olan kabinlere müsaade etmedikleri gibi eskisiyle yenisini değiştiriyor. Telekom binasında modernin gözüken camlı kabinler neden koyulmuyor” dediler.

 











 

Editör: TE Bilişim