Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla, tatlı siparişi alan tatlıcılarda bayram baklavası yoğunluğu yaşanıyor. Tatlı üreticileri aldığı yüzlerce tepsi baklavayı Arife gününe yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Bayram için iki hafta öncesinden tatlı siparişlerini almaya başlayan geleneksel damak tatlarının üretildiği işletmelerde, talebin fazla olması nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.

Bayram öncesinde yoğun bir şekilde baklava siparişi aldıklarını ifade eden Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel: “En çok siparişi baklavada alıyoruz. Özellikle de tepsi siparişi veriliyor. Fiyatlarımızın uygun olması vatandaşlara cazip geliyor. Bunun yanı sıra, baklava yapımında kullandığımız malzemeler ise kalite açısından en üst seviyede. Yaptığımız hiçbir tatlıda glikoz kullanmıyoruz. Ramazan Bayramı nedeniyle kapasitemizi arttırdık. Tüm siparişlerimizi arife gününe yetiştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ramazan Bayramına iki gün kala, Niğde’deki tatlı üreticileri talepleri karşılamaya çalışıyor. Tatlı üreticilerinden Yenel, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle vatandaşların baklava ve tatlı siparişi verdiğini söyledi.

Cevizli baklava, fıstıklı baklava, yeşil burma ve yaş pasta siparişinin de fazla olduğuna dikkati çeken Yenel, "Baklava ve tatlı satışları, ramazan ve dini bayramlarda artıyor. Biz de bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz." dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim