“Kadınların önlerindeki engeller kaldırılmalıdır”

Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Kadınlar Komisyonu düzenlediği programda anneleri kahvaltıda buluşturdu. Osman Bey Otel’de yapılan programda konuşan Kadınlar Komisyonu Başkanı Zeliha Baş, “Aile hayatında çok önemli sorumlulukları bulunan kadınların çalışma hayatında da bir anne olduğu unutulmadan önlerindeki engeller kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Şube Kadınlar Komisyonu adına bir açıklama yapan Zeliha Baş, “Sevmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörüyü tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen varlık, annelerimiz. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her türlü fedakarlığı gösteren annelerimize gönül borcumuzu asla ödeyemeyiz” dedi.

Kadınların her alanda karşılaştığı sorunlarla ilgili beklentileri bu gün vesilesiyle bildirmek istediklerini belirten Baş, “Annelerimizin aynı zamanda bir kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur. Aile hayatında çok önemli sorumlulukları bulunan kadınlarımızın çalışma hayatında aynı zamanda bir anne olduğu unutulmadan, annelik görevini yerine getirmesinin önünde var olan engellerin kaldırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

“Kıyafet dayatması son bulmalıdır”

Annelerin ve kadınların yıllardır bir ayrımcılığa maruz kaldığını vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Zeliha Baş, sözlerini şöyle tamamladı: “İnancı gereği başını örten annelerin ve bütün kadınların TBMM’de milletin temsilcisi olma hakları gasp edilmiştir. Keza çalışma hayatında da ‘kamusal alan’ diye üretilen düzmece yalan yüzünden kıyafet dayatması ile karşılaşmaktadır. Her türlü zorluğa rağmen çalışma hayatında yer alan annelerin ve bütün kadın çalışanların kılık kıyafet dayatmasıyla karşılaşmasına neden olan yasal engeller bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Yeni anayasada kadınlara yönelik ayrımcılığı sona erdirecek bir düzenleme yapılarak, Türkiye bu utançtan kurtarılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle cennetle müjdelenen annelerin gününü kutluyor, her günlerinin özel gün tadında geçmesini temenni ediyoruz.”


Editör: TE Bilişim