Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görev yapan üyeleri Hasan Yılmaz’ın isteği dışında Ulukışla Meslek Yüksek Okuluna atanmasına karşı açtıkları davayı kazandıklarını söyledi.
 
Aksaray İdare Mahkemesi’nde üyeleri adına açtıkları davada üyelerinin haklarının iade edildiğini belirten Özüdoğru; “Mahkeme üyemiz olan Hasan Yılmaz’ı haklı bularak Niğde Üniversitesi Rektörlüğü’nün yapmış olduğu bu atamayı haksız bulmuş ve Hasan Yılmaz’ın eski görev yeri olan Eğitim Fakültesi’ne dönmesine karar vermiştir. Mahkeme, memurun isteği alınmadan atama yapılmasının hukuka uyarlılığının bulunmadığı, atamaların hukuka ve yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmadığı Aksaray İdare Mahkemesi’nin bu kararıyla ortaya konulmuştur” şeklinde konuştu.
 
Eğitim-Bir-Sen olarak dün olduğunu gibi bugün de üyelerinin haklarını korumak için çalıştıklarını vurgulayan Özüdoğru, “Çalışanların her türlü mağduriyeti durumunda her zaman Eğitim-Bir-Sen’i yanlarında bulacaklarının bilinmesini isteriz. Her zaman hakkın ve haklının yanında olacağımızın ve onları savunacağımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim