Edikli Belediyesi son yıllarda ağaçlandırma çalışmalarına hız verirken, çalışmalar kapsamında bu yıl 16 bin fidan toprakla buluşacak. Büyük çoğunluğu Çevre ve Orman Bakanlığından tahsis edilen fidanlar kasabanın giriş, çıkışına, mezarlık ve mesire alanlarına dikiliyor. Edikli’deki  fidan dikim kampanyasına kasaba Belediye Başkanı Ahmet Musalli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Edikli Belediye Başkanı Ahmet Musalli, fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada fidan dikmenin önemini vurgularken, “Dinimiz ağaç dikmeye ve ormanlarımızın korunmasına büyük önem veriyor. Peygamberimizin  ağaç dikmeye sevk eden, ağacın çevre ile ilgili ve ekonomik değerini gösteren pek çok hadisi vardır. Bu sebeple de fidan dikimi dinimiz açısından da önemli bir konuma sahiptir” dedi.
           
DİKİLEN FİDANLARA SAHİP ÇIKALIM
   
       Musalli, mezarlıkların yıllarca bakımsız ve ağaçsız kaldığını belirterek, “Bununla birlikte kasabamızda nerdeyse ağaç yok denecek kadar azdı bizde çok geç kalmadan kolları sıvadık kasabamızın her tarafını ağaçlandırmaya karar verdik ve Edikli’yi yeşil bir kimliğe kavuşturacağız. Yaklaşık 16 bin fidan dikimi ile Edikli’nin bütün giriş-çıkış yol güzergâhında yeşil bir dokunun oluşmasını arzu ediyoruz. Bu fidanların bakımlarını yine biz yapacağız ancak vatandaşlarımızın da bu konuda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakmak amacındayız. Bu konuda halkımızdan rica ediyorum, bu dikilen fidanlara sahip çıkılsın sulanmalarını ve bakımlarında bizlere yardımcı olsunlar” dedi.  Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim