Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet-Sen Niğde Şube Sekreteri İbrahim Erkılıç, din görevlilerinin toplumun önderi olduğunu söyledi.

 

Diyanet-Sen Niğde Şubesi Teşkilatlanma Sekreteri İbrahim Erkılıç, Ekim ayının ilk haftasının Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak kutlandığını anımsattı. Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yayımlayan Erkılıç, “Ülkemizde her yıl ekim ayının ilk haftası camiler ve din görevlileri haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın bütün din görevlisi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Devletimiz ile milletimiz arasında adeta bir köprü olan din görevlilerimiz camide cemaate önder, sosyal hayatımızda topluma rehber kimselerdir.” dedi.

 

Din görevlilerin içinde yaşadığı toplumun sevinçlerini paylaşarak çoğaltan, acılarını paylaşarak azaltan gönül insanları olduğunu belirten Erkılıç, “Camilerimiz ve din görevlilerimiz toplumsal huzur ve barışımızın teminatıdır. Her biri Kâbe’nin bir şubesi durumunda olan camilerimiz en az dini olduğu kadar millî birlik ve beraberliğimizin de sigortasıdır” diye konuştu.

 

Diyanet-Sen olarak iyi ve kötü günde din görevlilerinin yanında olduğunu vurgulayan Erkılıç, “633 sayılı kanunun 1. maddesiyle halkı din konusunda aydınlatma görevi verilen vefakar ve cefakar, Diyanet teşkilatımızın ve din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını kutlar, kendilerine sağlık ve mutluluk dolu bir ömür diliyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim