Çocuk Koruma İl Koordinasyon Toplantısı Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında Sevgi Evlerinde yapıldı,

 

Niğde  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması ile ilgili olan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısını; İl Jandarma Komutanlığı, İl Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Baro Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü Şube başkanı veya temsilcilerinin katılımı ile Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun başkanlığında 21.05.2014 tarihinde saat 10.00’da Sevgi Evleri Toplantı Salonunda yaptı.

 

         Açılış konuşmasını yapan Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Çocuk Hakları Sözleşmesi gereğince çocuğun yüksek yararının önemine vurgu yaparak çocuğun korunması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği içerisinde olması gerektiğini, 5395 sayılı Ç.K.K. gereğince çocuklar hakkında verilen koruyucu ve destekleyici tedbirlerin uygulanmasının ve takibin önemli olduğunu belirtti. Abdullah Uçgun “İl Koordinasyon toplantıları il genelindeki çocuklarımızın yüksek yararını gözetme hissiyle, riskleri önleme ve erken müdahale mekanizmalarının kurulması ve fonksiyonel bir şekilde çalışmasını sağlama gayesini gütmektedir. Bütün ilçelerle eşgüdüm içinde çalışmayı temin amacıyla yılın son koordinasyon toplantısına İlçe Kaymakamlarımızı da davet edeceğiz. Koordinasyon kurullarımız ilçelerde kaymakamlıklarımız bünyesinde il koordinasyonuna benzer bir yapıyla çalışmalarını yapmak ve son toplantıda durum ve sorun paylaşımını il koordinasyonuna taşımak durumundalar.” dedi.

 

         Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Ali GARİP toplantının gündemi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Çocuk Koruma Kanunu kapsamında verilen tedbir kararlarının uygulanması ile ilgili sekreterya görevi çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl Müdürü M. Ali Garip “Çocuk Koruma Hizmetlerinde Koordinasyon,  2011 Haziran ayına kadar Adalet Bakanlığınca yürütülmüştür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasıyla ilgili 633 sayılı   KHK ile bu görev, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne verilmiştir. İllerde Koordinasyon İl Müdürlüğümüz tarafından sağlanmaya başlamıştır. Bu kapsamda koordinasyon hizmetlerinde önemli bir yaklaşım değişimi olmuştur.  Bu yeni bakış açısıyla Korunmaya Muhtaçlık durumunun oluşmaması veya en az orana çekilmesi, bu bağlamda çocukların sağlıklı gelişimlerine yönelik risklerin önceden fark edilip önlenmeye çalışılması artık Çocuk Koruma kavramının en esaslı unsuru olarak görülmektedir. Bu amacın gerçekleşmesi için ilgili kurumlarla ailelerin ve toplumun daha sıkı bir koordinasyonuna ve daha yakın temasına ihtiyaç vardır.” dedi. Çocuk Koruma Hizmetleri Sekreterya Birim sorumlusu Cemil ÖZTÜRK de Sekreterya birimi ve çalışmaları hakkında üyelere bilgi verdi. İl Koordinasyon üyeleri de konunun hassas bir konu olduğunu ve Çocuk Koruma alanında kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri konusunda hassasiyetlerini dile getirerek görüş ve temennilerde bulundular.

 

Sevgi Evleri Müdürü Mustafa Ünalan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sonrasında  İl Koordinasyon üyelerine Sevgi Evlerinde 2 şerli gruplar halinde çocuklar ile birlikte öğle yemeği ikramında bulunuldu. Çocuklarla birlikte yemek yiyen üyelere kurum hakkında bilgi verildi.

 

Editör: TE Bilişim