Niğde CHP Kadın Kolları  8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği programla engelli çocuk annelerinin kadınlar gününü,  plaket ve çiçek hediye ederek kutladı.

Ramada otelde  düzenlenen sabah kahvaltısına CHP Niğde  Milletvekili  Ömer Fethi Gürer CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz eşi Füsun deniz Yılmaz  kadın Kolları Başkanı Nevriye  Sayın ,İl  genel ve  belediye  Meclis Üyesi adayları  kadın kolları üyeleri ve engelli çocuk anneleri katıldı.

Engelli çocuk annelerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Nevriye Sayın Atatürk’ün bıraktığı Türkiye’de kadına verilen hakların güzelliğinden söz etti.

Sayın ; ‘’ Dünyada 60’a yakın İslam ülkeleri içinde Türkiye Cumhuriyeti’nden başka kadınına değer veren bir ülke yoktur. Çünkü bizi diğer İslam ülkelerinden ayıran , öne çıkaran bize kadın kimliğini veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Şükürler olsun ki biz Türk Milletine Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehayı vermiştir.8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde hak arama mücadelesinin ateşini yakan ve bu uğurda kendileri yanan kadınları saygıyla anıyorum.’’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de 8 Mart’ın çok önemli bir gün olduğundan söz etti.

Gürer ; ‘’ Kadınların hak mücadelesinde yakıldığı bir günün dünyada her yıl anılması amacıyla düzenlenen bu etkinlikte ,kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı konuşarak ülkenin gündeminde bunalrı değerlendirmek zorundayız. Ülkemizde kadına şiddet yüzde 700’lere , kadın cinayetleri yüzde 400’lere , işsizlik de yüzde 24’ü bulmuş durumda. Kadınlar bizim eşimiz, anamız, yârimiz onlar için ne yapsak azdır.’’ diye konuştu.

‘’SOSYAL BELEDİYECİĞİLİN SICAK YÜZÜNÜ BİZİMLE GÖRECEKSİNİZ’’
CHP Niğde Belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz fedakar annelerle kadınlar gününü kutlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ettiği açıklamasında engelliler için ve engellilere hayatını adayan aileleri için de önemli projeleri olduğunu ifade etti.

Sosyal Belediyeciliğin sıcak yüzünü Niğdeliye ve tüm Türkiye’ye göstereceğiz diyen Başkan Adayı Rasim Yılmaz engelli çocuğu olan anneler için eşi Füsun Deniz Yılmaz’la birlikte geliştirdikleri projeyi açıkladı.

Rasim Yılmaz ; ‘’ Sizler , taktire şayan kadınlarsınız. Sizler için geliştirdiğimiz muhteşem bir projemiz var. 50 tane tanıdığımız, güvendiğimiz hanımefendiyi Niğde Belediyesine gönüllü anne olarak seçeceğiz. Engelli yavrularımıza haftada bir gün o gönüllüler annelik yapacak, engelli yavrumuza o bakarken annesi de benim eşimle birlikte Niğde Belediyesine ait araçla dışarı çıkacak , sinemaya, tiyatroya, alış verişe yada akrabasına nereye gitmek istiyorsa oraya gidecek. Rahat bir nefes alacaksınız, gezdikten sonra aracımız sizi evinize getirecek gönüllü annemizi de oradan alacak.’’ dedi.

Bazı projelerin parayla değil sevdayla , gönülle olabileceğini söyleyen Rasim Yılmaz Niğde Belediyesinin sosyal belediyeciliğin sıcak yüzünü annelere, engelli yavrulara , tüm Niğde’ye gösterecek.Sosyal Belediyecilik ne demek tüm Türkiye’de Niğde’den öğrenecek.’’dedi.


 
Editör: TE Bilişim