Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Ulukışla ilçesinde daha önce direnerek bölgelerine maden ocağı yapılmasını engelleyen köylülerin yeniden başlattığı mücadeleye destek verdi. Başkan Adem, "Doğamızın, toprağımızın, suyumuzun, yaşama hakkımızın yok edilmesine izin vermeceğiz" dedi.

YAŞAMA HAKKIMIZIN YOK EDİLMESİNE İZİN VERMECEĞİZ


Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, açıklamasında; Ulukışla ilçesindeki Gedeli, Toraman, Handeresi, Eminlik ve Başmakçı köylerinin bulunduğu bölgeye açılması planlanan maden ocaklarına (taş ocağı) bölge halkının onay vermediğine dikkat çekti. 


2017 yılında açılması planlanan maden ocağının köylülerin mücadelesi sonucu engellendiğini dile getiren Başkan Adem, köylülerin mücadelesini desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:  "Doğal kaynakların, madenlerin ve su kaynaklarının ulusal çıkarlar ve toplum yararına, ekonomik kriterler ve çevreye duyarlılık ilkeleri çerçevesinde, en rasyonel ve verimli şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Taş ocağı açmak isteyen firmalardan birinin Bor Belediye Başkanı Serkan Baran'ın yakını olduğu iddia ediliyor. Bölge halkının çıkarları, bölge tarımı, doğası tarihi, doğal ve kültürel zenginlikler göz ardı edilerek kaynaklarının birilerine peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.  Doğamızın, toprağımızın, suyumuzun, yaşama hakkımızın korunması için mücadele eden köylülerimizin mücadelesini destekliyoruz."dedi 

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

Niğde'deki değişimin farkında mısınız? Niğde'deki değişimin farkında mısınız?

Editör: TE Bilişim