Düzenlenen panele Niğde Vali Yardımcısı Özgür Körükçü, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, MHP Milletvekili Vedat Bayram, Kemerhisar Belde Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ile Gazeteciler Cemiyeti Başkanları siyasi partilerin il başkanları ve gazeteciler katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda panelin açılış konuşmasını yapan NGC Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Başaran, cemiyetin 26 yıl önce kurulduğunu, kurulduğu günden itibaren Niğde'nin tüm problemlerinin çözümünde öncü olduğunu söyledi.
Başkan Başaran, “7 bölge ve 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Türkiye'nin en güçlü basın meslek örgütlenmesi Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunun (TGK) kurucusu ve üyesi olan NGC sadece haber iletme ve mesleki dayanışma rolü yanında, tüzüğümüzde yer alan Niğdelilik bilincinin yerleşmesi için çaba sarf etmekteyiz. Biz cemiyetten önce, Niğde'nin sorunlarının gözü, kulağı ve sesiyiz. Kısa süre içerisinde, NGC'nin başlattığı "Niğde Hava alanı istiyor" kampanyasında 100 bin imza topladık. Kurum, kuruluş ve bireysel destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Panel başkanlığını yürüten Türkiye Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Anadolu Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Tevfik Işık, Gazeteci Yazar Mustafa Arslan ve Türkiye Konfederasyonu Teşkilatlanmadan sorumlu Sefa Özdemir katıldı.

Kolaylı, açılış konuşmasında, Arslan ve Özdemir ile birlikte Türkiye'nin her köşesini karış karış dolaştıklarını söyledi.

"Omuz omuza basının sorularını çözmek için çalışıyoruz. Çözmemiz gereken sorunlardan ilki meslek ilkelerimizi bilmeden ortaya çıkıp gazeteci olduklarını iddia eden insanların varlığıdır. Bu insanlar basın mesleğini kendi çıkarları uğruna şantaj aracı olarak maalesef kullanmaktadırlar. Herkesin şikayetçi olduğu bu durumun ortadan kalkması için dünyadaki uygulamalarda dikkate alınarak gazetecilik mesleğini yasal bir platforma oturtmak düşüncesindeyiz. Gazetecilik mesleği özel bir yasa ile barolar gibi cemiyetlerimiz le, derneklerimiz söz sahibi konuma getirilmelidir. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak üye, cemiyet başkanlarımıza geleceğe ümitle yürüyeceğimize inanıyorum" dedi.

AA bölge Müdürü Tevfik Işık ise Medyanın yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya ciddi katkılarının olduğunu belirterek, Medyanın kalkınmaya katkısından bahsedilebilmesi için medyanın doğru okunması ve doğru kullanılmasının önemine vurgu yaptı.

Panel sonrası NGC'nin başlattığı "Niğde Hava alanı istiyor" kampanyasında imzalarını atarak destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar için belge ve plaket takdim töreni ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim