Hasan ORHAN Niğde Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Memur Sen Niğde İl Temsilcilsi Hasan Orhan basın açıklaması yaptı. 

Çağrı Sadece "Bizden" Olanlara başlığı ile yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi. 

Kimse üzerine alınmasın. “Çağrı” sadece gücü ve imkanı yerinde olup da bizden olanlara. Kendini bu milletin bir parçası hissedenlere. Milletin derdini yüreğinde taşıyanlara. “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” diyen Hz. Peygamber’in yolundan gidenlere. Malında ihtiyaç sahipleri için bir hak olduğuna inananlara. Allah için malını mülkünü feda edebilecek cömertlere. Milleti ve mukaddesatı için canını feda edebilen şehitlerimizin necip nesline. Yine milleti ve mukaddesatı için gazilik mertebesi ile müşerref olan gazilerimizin necip nesline. Yani bizden olanlara. Verdikçe, harcadıkça mutlu olan, malını mülkünü bereketlendiren, belalardan uzak olan, Allah’ın rızasının peşinden koşanlara.

Tedbirlere Herkesin Riayet Etmesi Zaruri

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs salgını en büyük tehlike. Yaşlı ve alt hastalığı olanların daha fazla etkilendiğini bilsekte son zamanlarda genç hatta çocuk yaşta insanların bu illet sebebiyle hayatlarını kaybettiğini gözlemliyoruz. Bu durum toplumun çocuğundan yaşlısına topyekun bir tedbir programı ile hareket etmesini zaruri kılıyor. “EvdeKal”, “HayatEveSığar” çağrılarına tüm kesimlerin en güçlü desteği vermesi gerekiyor.

Zor Şartlarda Çalışmak Zorunda Kalan İnsanımıza Minnettarız

Devletimiz bütün kamu çalışanlarında esnek çalışma modeline geçerek bu çağrılara en güçlü desteği bizzat verdi. Tabi en başta sağlık çalışanlarımız, emniyet mensuplarımız, posta ve kargo hizmetlerinde çalışanlarımız bu esnek çalışma modelinin dışında var güçleriyle ve büyük bir risk altında, bakıma muhtaç çocuklarını, hasta-yaşlı yakınlarını bırakıp hizmetlerine devam ediyorlar. Bizim toplum olarak onların işlerini kolaylaştırmamız, evimizden çıkmamamız, varsa çevremizde böyle insanlar onların geride bıraktıkları anne baba ve çocuklarına sahip çıkmamız gerekiyor.

Devletimiz Ciddi Bir Çabanın İçinde

Devletimizin yaptıklarından uzun uzadıya bahsetmeye gerek yok ama birkaç madde ile özetlersek; 100 Milyar Liralık destek paketi, sağlık çalışanlarımıza yapılacak ek ödemenin üst limitten yapılması, emeklilerimize verilecek bayram ikramiyesinin öne çekilmesi, 2 milyon aileye başvuru bile alınmadan biner lira destek verilmesi, öğretmelerimizin ek ders ücretlerinin (Toplu Sözleşme Kazanımı-Memur-Sen) hatta ücretli öğretmenlerimizin yapamadıkları derslerinin yapılmış kabul edilip ödenmesi, işe gidemeyen tük kamu çalışanlarının maaşlarını tıkır tıkır alması, dünyada sağlık sistemi çökerken bizim sağlık alanında son 18 yılda yapılan yatırımlarla büyük bir sıkıntıya düşülmeden sürecin yaşanması, eğitimde bir çok ülke nüfusundan fazla öğrencinin uzaktan eğitim imkanlarıyla eğitimlerinin sürdürülmesi ve daha bir çok hizmet sosyal bir patlamaya neden olmadan bu sıkıntılı günlerin geçirilmesine olanak sağlıyor.

İmkanı Olanlar Destek Oluyor

Tabi devlet bu hizmetleri yürütürken vakıflarımız, derneklerimiz, STK’larımız yüke omuz vermekte; toplumda acziyet içinde tek bir fert bırakmamanın gayretini veriyorlar. Meslek Örgütleri, Borsalar, İş Adamları, Sendikalar (Memur-Sen, Hak İş) yüklü bağışlarla devlet millet bütünleşmesine ve zor durumdaki insanlara uzanan elin güçlü olmasına katkı veriyorlar. Gerek devletimizi bu zor ve meşakkatli süreçte en doğru şekilde yöneten devlet adamlarımıza gerekse yükün omuzlanmasında niçin, kime vs sorularla vakit geçirmeksizin vefanın ve insanlığın gereğini yerine getirenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hali Vakti Yerinde Olan Katkı Sunmalı

Buradan cümlelerimizin başında seslendiğimiz cömert insanlarımıza, Allah’ın rızasına ulaşmayı arzulayan “hali vakti yerinde olan”  ve bizden olanlara, kamu görevlilerine ve özellikle Memur-Sen çatısı altında toplanan insanımıza paylaşmaya dönük çağrımızı bir defa daha yineliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan “Milli Dayanışma Kampanyası”na 1 milyon TL, “Şimdi Vefa Vakti” kampanyasıyla da İHH, Deniz Feneri ve Kızılay’a 1 milyon TL olmak üzere toplamda 2 milyon TL’lik bağışta bulunan Memur-Sen’imizin bu kurumsal gayretinin yanında üyelerinin de bireysel gayretlerinin olması “Erdemliler Hareketi” olarak tanımladığımız sendikamızın kıymetini hem Hakk katında hem de halk katında katlayacaktır.

Kimse Yalnız Bırakılmamalı

Günlük çalışan, günlük kazanan ve ihtiyacını karşılayan birçok insan, ihtiyaçlarını karşılayacak gelirden mahrum durumdalar. İnsanlar, hayatlarını sürdürmek için çalışmak, hayatta kalmak için ise evde kalmak zorundalar. Bu çelişkinin ürettiği ve üreteceği mağduriyetlere gözlerimizi kapayamayız. Kesinlikle uyulması gereken bir husus var; zorunlu olmadıkça herkes salgınla mücadele noktasında evde kalmalı. Fakat yine kesinlikle olması gereken bir başka husus daha var; hiç kimse virüs ile mücadele sürecinde zorda kalmamalı, yalnız kalmamalı, darda kalmamalı. Hayatı eve sığdırdığımız bu günlerde insanlığı, vefayı, yardımlaşmayı ve dayanışmayı da vakte sığdırmalıyız. Sürecinin zihinlerimize kazıdığı eylem infak, yüreklerimizde yaşattığı değer vefa olmalı. Vefa, ‘niye’ve infak ‘kime’ sorularını gereksiz ve anlamsız görerek el vermek, omuz vermek, gönül ve değer vermektir.

Haydi kendini bizden görenler! Haydi Kendini milletinin bir parçası görenler. Haydi! Biz bize yeteriz Türkiyem! " dedi. 

Editör: TE Bilişim