Geçtiğimiz günlerde Niğde’de şubesini açan Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği 1. Olağan Genel Kurulunu yaptı.

 

Olağan Genel Kuruluna Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Meclis Üyesi, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Fatma Büyükakkaş ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Yapılan 1. Olağan Genel Kurulda Fatma Büyükakkaş Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı olurken, Zafer Uyanık, Akif Kaplan, Rıdvan Eryiğit, Mustafa Kirazcı, Banu Katırcıoğlu, Esin Uzun, Ertan Altuner, Ali Erkek, Ömer Kesek, Emre Yavuzer, Aşır Tok, Mustaf Abay, Ayşegül Tanık, Zehra Aksoy, Lütfü Yılmaz ve Şule Çelik’te yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.

 

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Fatma Büyükakkaş; “Kurulduğumuz günden bugüne kadar, SODES projesi kapsamında Valiliğimizle birlikte erken yaşta evlilikleri önleme konusunda “Elde Değil Evde Büyüsün” projesi gerçekleştirdik. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizle meslek odalarını yemekli bir organizasyonda buluşturarak “Kariyer gelişim günleri” projesi gerçekleştirildi. Şu anki projemiz Niğde halkına okuma alışkanlığı kazandırmak için kitap toplama kampanyamızdır. Daha sonra halkımız için okuma günleri düzenleyeceğiz. Derneğimizin kuruluşundan bugüne desteğini esirgemeyen ve bizlere destek olan Niğde Milletvekillerimiz Sayın Alpaslan Kavaklıoğlu, Sayın Ömer Selvi ve Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Genel Kurula katılan AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Dünya Çocuk ve Gençlik Derneği genel kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, yönetim kuruluna seçilen başta Fatma Büyükakkaş olmak üzere dernek yönetimine başarı dilediler.

 

 

Editör: TE Bilişim