Evlerimizde beslemek üzere aldığımız evcil hayvanları bir süre sonra sokağa bırakıyoruz. Açlığa mahkum olan yüzlerce sokak hayvanı yaşam mücadelesi veriyor. Niğde’deki hayvan barınağında da  tam anlamıyla bir trajedi yaşanıyor.

Hayvanların Durumu İçler Acısı

Hayvan Barınağındaki yaşam savaşı veren köpeklerin durumu içler acısı. Hayvan barınağını ziyaret eden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında, internetteki sosyal paylaşım sitesinde olayı duyurarak, duyarlı vatandaşlardan yardım talep ediyorlar. Barınağın bir çöplüğü andırdığını ifade eden vatandaşlar, bu köpekler çöplükte yaşıyor hayvan barınağı diye gittiğimiz zaman karşılaştığımız manzara gerçekten çok üzücü, hayvanların kaldıkları yer pislik içinde, çöp kutularında ve çevrede köpek ölüleri var dediler.


Köpekler Yaşam Mücadelesi Veriyor

Barınağa giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında şok olurken, barınakta bulanan köpeklerin hasta bakımsız, önlerine konulan su ve yiyeceklerin pislik içerisinde olduğunu belirterek; “Açık alanda ve barınağın girişindeki çöp kutusunda köpek ölüleri vardı. Köpeklere verilen yiyecekler kokmuş bozulmuş, sular pislik içerisinde içilmez haldeydi. Köpeklerin içme suyu kabının içinde köpek ölüsü vardı. Köpeklerin kaldığı kafes içleri pislik içeresin de. Köpeklerin çoğu hasta ve bakımsız kalmış durumda.  Yetkililere sesleniyoruz lütfen biran önce hayvan barınağına el atın unutmayın ki burada yaşayan köpeklerde bir can taşıyor” şeklinde konuştular.


Böyle Barınak Olmaz Olsun

Barınağın içler acısı halini gören vatandaşlar, barınaktaki köpeklerin halinin yürekler acısı olduğunu ve Niğde Belediyesinin barınağa gerekli ilgi ve yardımı göstermediğini belirterek; “Niğde belediyesi hayvanları toplayarak buradaki barınağa bırakıp gidiyor ama, bir daha bu hayvanların durumunu merak etmiyorlar. Hayvanların temizliği, mamaları ve suları gerektiği şekilde verilmiyor. Burada hayvanlar resmen ölüme terk ediliyor, biz buradan Niğde Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz, lütfen bu hayvanlarında bir canlı olduğunu unutmayalım ve barınaktaki hayvanların yaşaması için gerekeni yapalım”  dediler. 


Kaynak; Niğde Anadolu Haber Gazetesi


Editör: TE Bilişim