Niğde Bor İlçe Nüfus Müdürlüğü, Muhtarları adres beyanları ve değişiklikleri konusunda bilgilendirdi

Nüfus Müdürü Hüseyin Taşdemir’in başkanlık ettiği ve Bor Kaymakamlık salonunda gerçekleşen toplantıya, merkezdeki ve köylerdeki muhtarlar katıldı.
Toplantıda, muhtarlara adres değişiklikleri ve adres beyanları ile ilgili bilgi verilirken, muhtarların yasal görevleri de hatırlatıldı.

Bilgi sisteminde çalışan muhtarların hiçbir şekilde elle evrak doldurmamaları gerektiğinin belirtildiği toplantıda, muhtarların kimsesiz vatandaşlar yerine beyan verebilecekleri kaydedildi.

Kimlik paylaşımı sisteminde muhtarların sadece kimlik numarası girerek yaptıkları sorgulamanın yeterli olmadığını söyleyen Taşdemir, "Adres kayıt sisteminde kimlik numarası ile işlem yapılmakta olup, gelen evrak üzerinde söz konusu numara olmadığı için işlem yapılamamaktadır.

CEZALI DURUMLARA DÜŞMEYİN!
Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanacak bazı vatandaşlarca sürekli ikamet etmediği veya hiç oturmadığı şehir, belde ve köylerde seçim hareketliliği görülebilmektedir, sadece oy kullanmak amacıyla adres değişikliğine gitme yönünde uygulamalara başvurmaktadırlar. Bu hususta muhtarlarımız görevlerinde hassas davranmaları ve cezai duruma düşmemeleri konusunda Seçim Kurulu, Emniyet Müdürlükleri ve Nüfus Müdürlükleri olarak muhtarlarımıza yasal uyarıları devam etmektedir. Muhtarlarımız bu konu da hassas davranarak görevlerini harfiyen yerine getirmeleri gerekmektedir. Cezalı durumlara düşmeyin!" dedi.
 
Öğrenmenin çok güzel olduğunu belirten Nüfus Müdürü Taşdemir, tüm muhtarlıkların bilgisayar sistemine geçmesi halinde, sıkıntıların sona ereceğini söyledi.
 
Editör: TE Bilişim