Bor Mezbahası geçtiğimiz günlerde Bor Belediyesi tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı ”Mali Destek Projesi” uygulamasıyla bütünleşerek Bor  ve bölgesine cevap verecek olan ilk örnek modern mezbahaneye kavuştu.


 

Göreve geldiği günden beri Bor ekonomisinin daha da gelişmesi için önemli projelere imza atan ve şehrin geleceğine yönelik hizmetlerine aralıksız devam eden Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  ilklere imza atmaya devam ediyor.

Bor ve Bölgesi için önemli projeleri bir bir gerçekleşmeyi sağlayan Başkan Erat, Bor ve bölgesinde modern ve sıhhi, sağlık standartlarına uygun bölgesinde birinci sınıf olan mezbaha’ya kavuşturuldu. 


Geçmiş yıllarda yapılan mezbaha binası yeniden modernize edilerek, sağlık standartlarına uygun kullanıma kazandırıldı. 

Modernize edilen mezbahana hakkında açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat; “ İlçemiz Pınarbaşı mevkiinde bulunan eski Mezbaha binası Bor ve bölgesine cevap verecek son sistem teçhizata kavuşturuldu. Geçtiğimiz günlerde Ahiler Kalkınma Ajansına belediyemizce sunduğumuz proje hibe olarak kaynak kullanmayı planlayıp, ilk örnek uygulamayı vatandaşların hizmetine kazandırdık. Ahiler Kalkınma Ajansı mali Destek projesiyle 255 Milyar Türk Lirası olan bütçe ile hazırlanıp, yapılan proje uygulaması 246 milyar 467,55 Türk lirasına mal oldu.

Bor Belediye mezbahası en son modern teknoloji kullanılıp, sağlık koşullarına uygun hijyenik kesim ortamına kavuşturuldu. Bina tamamıyla revize edildi. Badana, yağlı boyaları, eski fayanslar sökülerek, yeni uygun döşemesi yapıldı. Veteriner odası bilgisayar, yazıcı, büro eşyaları, dolapları değiştirildi. Kasaplar ve işçi soyunma odaları yeniden düzenlenip, soyunma dolapları yenisi konuldu. Modern elektrikli testere ile kesim başlatıldı. Soğuk hava ve et dinlendirme odaları en son modern teknojik sistem oluşturuldu. Padoklar, elektrikli çalaksalar kullanıma kazandırıldı. Bor ve bölgesine cevap verebilecek konuma kavuşturulan mezbahamız da; günlük 50 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvan kesme kapasitesine sahip, modern sağlık koşullarına uygun kesimle hizmet vermektedir. Bor’a ve bölgesine bu güzel ilk örnek hizmeti kavuşturmanın mutluluğunu halkımızla birlikte yaşıyoruz.




Editör: TE Bilişim