Şehit Aileleri ve Gaziler ziyaretine Bor İlçe Kaymakamı Bekir Sıtkı DAĞ, Bor Garnizon Komutanı İkm.Alb. Sinan ŞENTÜRK, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, İlçe Jandarma Komutanı V. Jnd. Ast.Kdm.Bşç. Yusuf ERDEM, İlçe Emniyet Müdürü Adil ÖZTIRAK ve ilçe protokolü ve vatandaşlar hazır bulundu.

Haber: Ali Akbaş

Kurban Bayramı Arifesi Günü Şehit Aileleri ve Gazileri ziyaret  programında; Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından, Aziz Şehitlerimizin kıymetli yakınları ile bizzat ilgilenen Kaymakam Bekir Sıtkı DAĞ,  ve protokol üyeleri şehitlerimizin ailelerini evlerinde tek tek ziyaret ederek bir süre sohbette bulunup, ihtiyaçlarını sorup, dualar ederek gönüllerini alıp, bayramlarını kutladılar.

Ziyaretin ilki, Bor Çukurkuyu Kasabasında 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in baba evine oldu. 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ve ailesi ziyaret edildi. Yapılan ziyarette duygusal anlar yaşanırken 15 Temmuz Kahramanı Şehidimiz Ömer Halisdemir babası Hasan Hüseyin Halidemir: “Şanlı bayrağımız, devletimizin ve milletimizin birliği bağımsızlığı için binlerce Ömer Halisdemirler feda olsun” dedi. Heyet bu ziyaretin ardından  Kızılca Köyüne geçti. Kızılca Köyünde ikamet eden Şehit P. Çavuş Reyhani Avşar annesi Neziha Avşar ve ailesi ziyaret edildi. Bor ilçesinde ikamet eden Şehit Polis Halil Akkoç babası Kani Akkoç ve ailesi ile bir araya gelip, ziyaretlerde Aziz Şehitlerimiz için dualar okunarak çeşitli hediyeler verilerek bayramları tebrik edildi. Şehit ailelerinden helallikleri istendi.

Kaymakam DAĞ, Şehit Ailelerine yönelik yaptığı konuşmada, "Sizler aziz şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Bizler, her zaman sizin emrinizde, yanınızdayız. Bir ihtiyacınız, derdiniz olduğunda bizlerin kapısını çalmadan gireceksiniz" Dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Şehit Ailelerine yönelik yaptığı konuşmasında; “Geride bıraktıkları aileleri, onların bizlere bırakmış olduğu kıymetli emanetleridir. Şehit Ailelerimizin ziyareti bizlere en büyük hediyeleridir. Bizler makamlarımızın ötesinde birer memleket evladı olarak, şehitlerimizin emanetlerine her zaman sahip çıkacağız. Şehit Aileleri bizlere emanettir.” Dedi. “Son dönemlerde ülkemiz üzerinde oynan oyunlar olduğunu söyleyerek; “Bizler şuana kadar nasıl birlik beraberlik içinde mücadele ettiysek yine aynı şekilde mücadelemize birlik beraberlik içerisinde milletçe devam edeceğiz.  Bundan sonraki çalışmalarımızda da Şehit ailelerinin yanında olacağız” Dedi.

Kaymakam Dağ ve İlçe protokolü ziyaret heyeti Bor İlçesi 7. Ana Bakım Merkezi Komutanlığı bünyesinde Vatani görevlerini yerine getiren Kahraman Mehmetçiklerimiz ile bir araya gelerek birlikte Mehmetçiklere yemekte eşlikte bulunup, birlikte yemek duasına eşlik ettiler. Onlarla hasbihal sohbet ederek onlara moral verdiler. Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik ettiler.

Bayram Arifesi günü Kaymakam Sıtkı DAĞ, Protokol Üyeleri ile birlikte ziyaret heyeti en ardından Bor Şehitliğini ziyaret etti. Bor Şehitliğinde, Şehitlerin mezarlarını teker teker dolaşarak karanfiller bırakarak, Aziz Şehitlerin ruhlarına dualar okundu.
 

Editör: TE Bilişim