Niğde Belediyesi’nin 2018 yılının son meclis toplantısı Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste mesken ve ticarethanelerde kullanılan su ücretlerinde enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10 indirim yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından belediye 2019 mali yılı rüsum-harç ve ücret tarifeleri, 2019 mali yılı ihzari gelir ve gider bütçesi ile bütçe kararnamesi kabul edildi. Belediye 2018 mali yılı gider bütçesi içerisinde yer alan müdürlükler arası aktarmalar uygun görüldü.

Niğde Belediyesi özel halk otobüsleri çalışma ve seyrüsefer yönetmeliğine bazı maddelerin eklenmesi kabul edildi.

Hamamlı ve Kumluca bölgelerine ait ilk etap olarak belirlenen sınırda ve sitten çıkan parselde düzenleme yapılması hususundaki imar komisyon raporunun ileri bir tarihte değerlendirilmesine karar verildi. Küçük sanayi sitesinde rekreasyon alanına yönelik düzenlemenin yapılması hususunun gündemden çıkarılması uygun görüldü. Gündemde yer alan imarla ilgili 8 madde onaylandı.

Efendibey Mahallesi kentsel dönüşüm ve yenileme projesi kapsamında bulunan trafoların tedaş adına devrinin yapılması uygun görüldü. Şehir imar planında tadilat, talep ve teklifler görüşülerek 11 adet konunun imar komisyonuna havalesi yapıldı.

Belediye meclis toplantısında, mesken ve ticarethanelerde kullanılan su ücretlerinde enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10 indirim yapıldı.
Dilek ve temennilerin alınmasının ardından bir sonraki toplantının 4 Ocak 2019 saat:16.00’da yapılmasının kararlaştırılmasıyla toplantı sona erdi
 
 
 
Editör: TE Bilişim