Niğde’de iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerine katılan muhtar ve bekçilere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. 

İl Genel Meclis Salonunda gerçekleşen sertifika töreninde konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, 17 köyde muhtar ve köy bekçisi olan 30 kişiye iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri verildiğini söyledi.

Peşin: “ muhtarlarımız gelerek bizden yardımcı olmamızı istediler. Bu iş sağlığı, iş güvenliği eğitimleri risk analizlerinin çıkartılması gerekli sağlık muayenelerinin yapılarak ta sertifika alama işlemleri yapılması için bin beş yüz TL gibi bir maliyet çıkıyordu. bizde yardımcı olabilmek adına Ataş İş Sağlığı Ve Güvenliği birimi ile anlaşma imzaladık, İl Genel Meclisi olarak muhtarlara yardımcı olma adına aracı olduk. Kişi başı 100 TL gibi sadece sağ olsunlar bizleri kırmayarak evrak maliyetini alarak bu muhtarlarımıza ve gerekli bekçilerimize arazi içlerimizin iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimlerini verdiler. Hem eğitim verildi hem duyu testi, göğüs grafiği ve işitme testi gibi kontrolleri de, muayeneleri de tamamlanmış oldu.

Eğitimi alanlar ise ; Bizim köy muhtarlarımızın çalışanları bu işi, bu eğitimi almak zorunda olanlar bekçiler ve arazi işçileri yaptıkları işler çünkü ki ne yapıyorlar yeri geliyor traktör kullanıyor yeri geliyor arazi işi yapıyorlar güvenlikte silah taşıyorlar. Köyde alt yapı hizmetlerine yardımcı oluyorlar. İş kanununun gereği de bunların işe girerken almaları gereken belgeydi. Bu iş sağlığı ve güvenliği belgesiydi . 17 köyümüzde yaklaşık 30 kişi bu iş için başvurdu. Bazı küçük köylerimizde resmi çalışanı yok , sigortalı çalışanı yok bunu alabilmek içinde sigortalı çalışıyor olmaları gerekiyor” dedi.


http://www.borhaber.net/guncel/bekci-ve-muhtarlara-is-guvenligi-egitimi-h17287.html

Posted by Bor Haber on 9 Temmuz 2015 Perşembe
Editör: TE Bilişim