Niğde’ye ziyarette bulunan Türk Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kurmaç’tan ilginç açıklamalar.
 
Türk Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kurmaç ve Türk Diyanet Vakıf Sen Niğde İl Temsilcisi Ruhan Kara  Yeni Yıldız gazetesine ziyarette bulunarak ilginç açıklamalar yaptı.
 
Türk Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kurmaç ; Niğde ziyaretinin sebebinin Sendikalarının Niğde İl Temsilcisi Ruhan Kara hakkında İl Disiplin Kurulu’na esasa dayanmadan düzmece olarak hazırlanarak verilen dosya olduğunu söyledi.
 
RUHAN KARA KARDEŞİMİZİN YANINDAYIZ
       
 Dosyada, söz konusu olayla Kara’nın ilgisi olmamasına rağmen, varmış gibi gösterildiğine değinen Kurmaç, 5 yıldan bu tarafa Ruhan Kara’nın karşısında sendikal bir grubun yer aldığını, bu grubunda sendikacılık yapmak yerine siyaset yürüterek Kara’yı yıpratmaya, karalamaya yönelik birçok faaliyeti ortaya koyduklarını belirtti. Bu karşı grubun sadece Ruhan Kara’nın şahsı ile kalmayıp ailesine yönelik de zedeleyici girişimlerde bulunulduğuna işaret eden Kurmaç, “5 yıldır her türlü yıpratma çabaları olmasına rağmen Ruhan kardeşimizi yıldıramadılar. Aksine daha dik durmasına zemin oluşturdular. Niğde İl Disiplin Kurulu’na sunulan bu dosyayı görüşmek üzere Niğde’ye geldim. Dosyadan da Ruhan Bey’in hayrına bir sonuç çıkmasını umuyorum” dedi.
 
BAZI SİYASİLER DİN GÖREVLİLERDEN NEMALANMAK İSTİYOR
 
 Türk Diyanet Vakıf Sendikası’nın Türkiye genelince 23 bin imam ve müezzin üyesi olan bir sendika olduğuna işaret eden Türk Diyanet Vakıf Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Rüstem Kurmaç, “Bir şeyi açıkça söylemek gerekirse, üyelerimizin din görevlisi olmalarından ötürü bizlerden nemalanmak isteyen siyasi ve siyasetçiler her devirde olduğu gibi bu dönemde de var. Birçok yerde bu siyasi tartışmaların içinde bizleri Türkiye Kamu Sen çatısı altında olmamızdan dolayı farklı bir durumla suçluyorlar. Diğer taraftan ise Memur-Sen’in çatısı altında yer alan Diyanet-Sen isimli diğer sendika ise kendilerini bir siyasi parti ile özleştirerek olayları kendilerine göre kamuoyuna sunmak istiyorlar” diye konuştu.
 
BİZLERE HARAM SİYASET KİMLİĞİ TAKMAK İSTİYORLAR
 
Bu sendikanın kendilerine göre yaptıkları her zaman haklı, doğru, helal bir siyaset olarak aktarılırken, Türk Diyanet Vakıf Sendikası’nın ise açıktan açığa hiçbir siyasi parti ve hareketin adını ortaya koymadıkları halde bu sendika üyelerinin kişiliklerinden hareket ederek buna örnek olarak da Türk Diyanet Vakıf Sen Niğde İl Temsilcisi Ruhan Kara’yı örnek göstererek, siyasi bir kimlik eklenmek istendiğine vurgu yapan Kurmaç, “Bu şahıs bu sendika altında olduğu için bu, şu siyasetten gibi bu siyasi görüşte haram bir siyasi görüşmüş gibi kamuoyu bu kişiler tarafından yalan beyanlarla yanıltılıyor. Bizler aldığımız eğitim gereği insanların mutlu olmaları için bir görev yapıyoruz. Bir deyim vardır ‘Zülfü yare dokunmak’ diye. Zaman zaman söylediklerimiz zülfü yare dokunacaktır. Çünkü bizler doğruları söyleyeceğiz. Bugüne kadar hakiki İmam Hatip konumunda yer alan arkadaşlarımız doğruluk mertebesinde yer almış ve doğruları söylemişlerdir ve bundan da vazgeçmemişlerdir. Bizler de aynen böyle doğru bildiğimiz yoldan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
 


Editör: TE Bilişim