Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı süresince güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak ve meydana gelecek olan trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri 17-27 Ağustos tarihleri arasında denetim ve tedbirleri iki katına çıkardı.

Trafik denetimlerini yerinde inceleyen Vali  Yılmaz Şimşek 17-27 Ağustos 2018 tarihlerinde mevcut trafik tedbirlerine ek tedbirler alınarak güvenli trafik ortamının sağlanacağının altını çizdi.

Niğde-Bor karayolunda gerçekleştirilen denetim noktasında sürücü ve yolculara çikolata ikram edip, hayırlı yolculuklar dileyen Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek yine araç içerisindeki çocuklara İçişleri Bakanlığınca başlatılan 'Hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyası kapsamında "kırmızı düdük" verdi.
Burada basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Vali Yılmaz Şimşek, “Bayram tatillerinde meydana gelen Trafik kazaları incelendiğinde bu kazaların önemli bir bölümünde hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme sürelerin ihlali gibi nedenlerden meydana geldiği görülmekte bunları önlemek için radarla hız denetimleri başta olmak üzere denetimler artırılacak. Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerin yoğunlaştığından uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araçtan inmeleri istenecek bu sayede sürücülerin uyku ve yorgunluğu bir nebzede olsa giderilmeleri sağlanacaktır.

Yine ilimizde faaliyet gösteren MOBESE kameraları ve DRONE ile yapılan denetimde özellikle emniyet kemeri, kırmızı ışık ihlali, seyir halinde cep telefonu ile görüşme vb. kural ihlalleri üzerinde denetimler sıklaştırılacaktır.

Emniyet kemeri, aşırı hız, cep telefonu kullanımıyla ilgili broşürler uygulamalarda ekiplerimizce dağıtılacaktır” dedi.

Tatil nedeniyle oluşacak yoğunluklar için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Vali Yılmaz Şimşek, şunları kaydetti: "Ekip sayımızı iki katına çıkardık. Aldığımız tedbirleri de yerinde denetliyoruz. Sürücülerle sohbet ediyoruz ve onların kurallara uyup uymadıklarını denetliyoruz. Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ederek can ve mal kaybını en aza indirmeye yardımcı oluyoruz. Yine İçişleri Bakanlığımızca başlatılan 'Hatalı sürücüye kırmızı düdük' kampanyasını da denetimlerde vatandaşlarımıza tanıtıyoruz ve çocuklarımıza kırmızı düdük hediye ediyoruz. Onlar da anne ve babaları hata yaptığı zaman düdüğü çalarak uyarıyor. "
 
Editör: TE Bilişim