Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun yönetici ve üyelerini makamında kabulü sırasında yaptığı açıklamada, dünyadaki Türk devletlerinin bir araya gelip aynı çatı altında toplanmaları gerektiğini söyledi. 

Dünya Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF)Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Birliği Başkanı Şerife Türkeş, basın meslek kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile bu kuruluşlara üye gazeteciler, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti. Dünya Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Menderes Demir, Şehit Ömer Halisdemir anısına düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’yle ilgili olarak Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a bilgi verdi. Demir, Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Seçkileri’nin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde gerçekleştirilen gösterimi için Niğde’de bulunduklarını anlattı.

TGF Başkanı Yılmaz Karaca da TGF’nin Türkiye’nin en geniş kapsamlı basın meslek örgütü olduğunu belirterek, “TGF sadece mesleki sorunlar değil, hem ülke sorunlarını hem de Türk dünyasının sorunlarına yakınlık gösteren bir federasyondur” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Dünya Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun başkan, yönetici ve üyelerinin ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Dünya Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin filmlerinin Niğde’de de gösteriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Herhangi bir organizasyonda baş tarafa ‘Türk’ ifadesi geldiği zaman bu bizim hassasiyet noktalarımızdan biri oluyor. Niğde Belediyesi olarak da şahsi olarak da biz her zaman bu tür amaçlar güden sivil toplum kuruluşlarının yanındayız. Dünyanın mevcut konjoktürüne baktığımız zaman Türk devletleriyle ilgili konuları biraz daha işlemek gerektiğini düşünüyorum. Türk devletlerinin bir araya gelmesi, aynı çatı altında toplanması gerekiyor. Büyük devletler küçük ve zayıf olanları yutuyor. Türkiye olarak büyük bir ülkeyiz. Türk dünyasını bir araya getirirsek daha da güçlü oluruz. Bu konuda liderlik yapacak ülke Türkiye’dir. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bunu önemsemek ve özümsemek lazım. Türk dünyası üzerinde yapılacak her türlü proje ve çalışmaya destek veririz” diye konuştu.


 
Editör: TE Bilişim