Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan? Yeni Ekonomi Programı' kapsamında atılacak yeni adımları olumlu bulduklarını ifade eden Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Alim Yeşil, 'Yeni açıklanan Ekonomik program paketinin zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi ile haksız rekabet ortadan kalkacaktır' dedi. 

Yeni Ekonomi Programı' ile ilgili görüşlerini yazılı olarak açıklayan NESOB Başkanı Yeşil, 'Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni Ekonomi Programı'nı NESOB olarak olumlu buluyoruz. Bu yeni açıklanan reformlar zaman kaybedilmeden hayata geçirilmesi halinde haksız rekabet ortadan kalkacak. En önemlisi üretimin ve ihracatın artması ile her alanda istihdamın artışı ile işsizlik düşecek. Alınan tedbirler sayesinde Bankacılık ve finans sektöründe rahatlama ile birlikte piyasalara bir haraketlilik gelecek. Tarım ve hayvancılıkta atılacak adımlar ile sebze ve meyve fiyatlarında gerilemenin yanı sıra özellikle küçükbaş canlı hayvan sayısının 45 milyondan 100 milyona çıkarılacak olması et ithalatını sonlandıracak, çiftçimizin ve hayvan üreticilerinin yüzünü güldürecektir. Kayıtdışılık daha etkin takip edilecektir. Burada önemli olan atılan adımların kısa sürede hayata geçirilmesi için tüm kesimlerin elini taşın altına koymasıdır' diye konuştu.  

Yeni Ekonomi Programı nın başarıya ulaşması için Perakende sektörünün kurallarının yeniden düzenlenerek haksız rekabetin kaldırılmasını isteyen Yeşil öncelikle Yeni Ekonomi Program'ının başarıya ulaşmasını gönülden istiyoruz. Bunun içinde Perakende sektörünü düzenleyen kanun zaman kaybedilmeden güncellenmeli.  Hal Yasası hemen çıkarılmalı.  Emeklilikle ilgili somut adımlar atılmalı ve günü dolmuş ve borcundan dolayı emeklilik bekleyen vatandaşlara mutlak bir kolaylık sağlanmalı. Bankalar krediye ulaşma yolundaki engelleri kaldırmalı ve etkin sicil düzenlemesine gidilmeli.  Tarım reformu zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır' şeklinde konuştu.   
 
 
Editör: TE Bilişim