Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e Niğde'yi ziyareti anısına Niğde Belediye sporun 51 numaralı formasını ve atkısını hediye etti.



Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, babası Ayhan Şahenk’in ismini taşıyan Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni açılışını gerçekleştirdi.
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından cübbe giydirerek Fahri Doktora Unvanı verildi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Annesi Deniz Şahenk ve eşi Dıanne Şahenk ile birlikte katıldı.

Şahenk ailesine tüm Niğdeliler adına teşekkür ediyorum

Yaptığı açıklamada Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Bizim açımızdan onur ve gurur verici bir durum. Niğde'nin böyle bir insan yetiştirmiş olmasından dolayı ne kadar övünsek azdır diye düşünüyorum. Niğde açısından Sayın Ferit Şahenk'in bir şans olduğunu söyleyebilirim. Niğde Üniversitesinde açtığımız fakülte binası üniversite içerisinde en muhteşem binası olduğunu söyleyebilirim. Sayın Şahenk'e tüm Niğdeliler adına teşekkür ediyorum. Bu fakülte binasının üniversitemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Akdoğan Kral FM canlı yayınında

Kral FM canlı yayınında soruları cevaplayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Ferit Bey kalbi Niğde diye memleket sevdasıyla atan biri olarak gördüm. Bunu kendiside ifade etti. Bu program vasıtasıyla Niğdelilerde kendisini daha yakından tanıdılar ve bağırlarına bastılar. Bu kapsamda üniversitemizin her tarafında bir coşku var. Niğde'mizin yakalamış olduğu bir şans olarak görüyorum. Bu bir ahde vefa örneği. Buradan şunu görüyoruz ki Şahenk ailesinin Niğde ile gönül bağı devam ediyor. Bu arada elbette ki merhum Ayhan Şahenk'i de rahmetle anıyorum. İnsanların doğduğu yeri anmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Bu noktada da Şahenk ailesi bir özveri göstermiştir. Niğde'ye bir fakülde kazandırmıştır. Şahenk ailesinin bir fakülte yaptırarak hediye etmiş olması Niğde'yi unutmadıklarının en büyük göstergesidir. Yüreklerinde bir memleket sevdası olarak düşünüyorum. Ferit Şahenk beyin şahsında Şahenk ailesine çok teşekkür ediyorum. Önemli bir hizmetin altına imza attılar. Nesiller boyu bu fakültemiz, Niğde'mize Türkiye'mize hizmet edecek" şeklinde konuştu.

 
Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum

Doğuş Holdingin ülke ekonomisine sağladığı katkının büyüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Akdoğan; "İstihdam önemli. Sayın Ferit Şahenk sunumunda Doğuş gurubunun 40 bin çalışanı olduğunu söylediler. Bu çok büyük bir rakam. Bunun yarattığı katma değere baktığımız gibi bunun için her ay devlete hem sigorta hem vergi ödüyorlar. Devlet bütçesine yaptıkları katkı gibi ülke ekonomisine yaptıkları katkı tartışılmaz. Ben kendilerini tebrik ediyorum yollarının açık olmasını diliyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Niğde turizm dışındaki üç sektörde hızlı bir şekilde büyüyor

Niğde hakkında da Kral FM'e açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Akdoğan; "Niğde patates ve elma ambarı olan bir il. Hayvancılık Niğde'de son zamanlarda daha da gelişiyor. Bununla ilgili hem yerli hem de yabancı firmaların Niğde'mize ciddi yatırımları var. Üniversitemiz 1992 yılında kuruldu ancak son 5-6 yıldır gelişimini hızlandırdı. Organize sanayi bölgelerimizde de sanayicilerimiz özellikle tekstil üzerine ciddi yatırımları var. Dolayısıyla Niğde turizm dışındaki diğer üç sektörde de hızlı bir şekilde büyüyor. Ben Niğde'nin inşallah önümüzde ki 10 yıl içerisinde kabuğunu kırarak ihracatını arttıran, ekonomik büyüklüğünü artırarak ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayan bir il olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim