Dünyayı adeta bir kasırga gibi saran Maya takvimi söylentileri Diyanet İşleri Başkanlığı'nı bile açıklama yapmaya mecbur bıraktı. Öyle ki Amerika'nın en prestijli kurumlarından NASA bile bu konuda açıklama yapmak zorunda kalmıştı.



"HURAFE, BATIL, SAHTE"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, batıl, sahte, hurafe kıyamet senaryolarına itibar edilmemesini istedi.

Diyanet Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Mehmet Görmez,Twitter'dan paylaştığı cuma mesajında, "Öncelikle cumanız mübarek olsun, gönülleriniz ve haneleriniz sevgiyle, muhabbetle, güzelliklerle dolsun" ifadesini kullandı.

Görmez, mesajında şunları kaydetti:

"Gelen yoğun sorular üzerine derim ki batıl, sahte, hurafe kıyamet senaryolarına itibar etmeyelim. Ebedi aleme hazırladıklarımıza bakalım.

Dünya ahiretin tarlasıdır. Cennet, tohumunu bu dünyada ektiğimiz bir bahçedir. Cehennem ise ateşini bu dünyadan götürdüğümüz bir ocaktır. 'Rabbimiz, bize dünyada da ahirette de güzellikler ver' diye dua edelim."

MAYA TAKVİMİNE GÖRE 21 ARALIK 2012'DE NE OLACAK?

Bazı uzmanların araştırmalarına göre 21 Aralık 2012 tarihi, maya takviminin sonu değil, döngüsel uzun sayım takviminin 13 baktumdan oluşan kısımının son günüdür.

Yani zamanın sona ermesi veya maya takviminin sona ermesi gibi bir durum yok. Ancak 13. baktumun bu son gününde (ki 21 Aralık gündönümüdür: güneşin dünyaya en uzak olduğu an) yeni çağa geçecek olan insanoğlunun bir felaket yaşayacağına inanılıyor.

Tabii bu felakete yönelik çeşitli teoriler var. Ayrıca diğer bir kısım görüş de bu tarihte insanlığın büyük bir atılım yapacağına inanıyor. Bazı kaynaklarda bu tarih foton çağına geçiş olarak adlandırılmakta.

Editör: TE Bilişim