Niğde Belediyesi 2015 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonunda yapıldı.
 
Ocak ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “2015 yılı Niğde'mize ve ülkemize hayırlar getirsin” dedi.
 
Belediyemiz Meclisinin 2014 yılı toplantı döneminin, Aralık/2014 toplantısında alınan kararlara ait karar özetinin okunup tasvibi, Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden Meclisin 1 aylık tatil zamanının Temmuz ayı olarak müzakere ve karara bağlanmasının ardından denetim komisyonu oluşturuldu.
 
Yapılan oylama sonucu Denetim Komisyonu üyeliklerine, Ümmügülsüm Özdemir, Bekir Peker, Aytekin Oral, Ahmet Taciroğlu seçildi. Diğer yandan belediye plan ve bütçe komisyonuna Bekir Peker, Çevre, sağlık, spor, eğitim, kültür komisyonuna Ümmügülsüm Özdemir seçildi.
 
Ocak 2015 toplantısının 05.01.2015 birleşim gündemi maddelerinin görüşüldüğü Belediye Meclis toplantısında, şehir imar planı ile ilgili imar komisyon raporu, şehir imar planında tadilat, talep ve teklifler, belediye kanununun 20. maddesine istinaden meclisin 1 aylık tatil zamanının belirlenmesi, belediye denetim komisyonunun oluşturulması hususu, belediyede 2015 yılı içerisinde çalıştırılacak, geçici işçilerin vizeleri hususunun görüşülmesi, belediye hizmetlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılacak personellerin çalışma süre ve ücretlerinin tespiti, belediye boş memur kadroları ile ilgili iptal-ihdas kadrosunun görüşülmesi, belediye sarayı önünde bulunan kapalı otopark giriş çıkış ücretleri, belediye plan ve bütçe komisyonu ile çevre, sağlık, spor, eğitim, kültür komisyonuna birer üye seçilmesi maddeleri müzakere edilerek karara bağlandı.
 
 
 
Editör: TE Bilişim