Niğde ilinde her alanda başarı ve güzelliği elden geldiğince yansıtmaya ve bu yolla kamuoyununda bilgilenmesine çalışıyorum. Yıllardır yazılarımda Niğde ili tarihisi, doğası insanı anlatıyorum. Spor ile ilgili de  geçmişte yazdıklarımdan öte NİĞDE SPOR TARİHİ kitabını yazarak bölgemizin dündeki sportif etkinlikleri ve başarıları derledim. Niğde ölçeğinde bir ilk sayılacak bu çalışmam ile Niğde kitaplarım dört oldu. Yazacaklarımda var . Bu arada Niğde ‘de spor adına güzel gelişmelerde oluyor. Atletizmde, voleybolda, basketbolda gençlerimizin çabası ve çalışması ile olumlu haberleri okumaktan haberdar olmaktanda mutlu oluyorum. Bu yıl Ömürpen Şeker Spor kız takımımızın başarılı olması için yazdıklarım oldu. Erhan Yüksel  çalıştırıcılığında genç sporculardan başarı bekliyor ve diliyorum.  Ömürpen Şeker Spor gibi bayan takımı ile başarı arayan bir takımımızda Bor Belediye Spor Bayan takımı. O takımın başında da başarıları ile tadığımız Emrah Çalgın var.


         Emrah Çalgın sporun farklı branşlarında faal bir isim. sporda oyuncu, hakem, antrenör, öğretmen olarak çaba ve çalışmalarda bulunuyor. Okul takımlarında erdiği başarılarla da dikkat çekti. Halende Bor Belediye Spor bayan voleybol takımının da  başarısı için uğraş veriyor.  Bor Belediye spor bayan voleybol takımı bu sene bayanlar deplasmanlı bölgesel ligde Bor İlçesini temsilen Niğde’de bölgesel bayanlar liginde ki tek takımı olarak yer alacak, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde de voleybol branşında çalışmalarını iddialı bir şekilde devam ettiriyorlar. Kasım ayı sonunda başlayacak müsabakalar da başarılı sonuçlar almak için  çalışan sporcuların hedefleri şampiyon olmak.  Ömürpen  Şeker Spor takımının  bayan voleybolunda bölgemizde yakaladığı başarının  gelecekte benzerlerine ermek için  yoğun bir çaba içindeler. Bor Belediye Spor bayan sporcularının da bir üst ligde olmaları çok güzel bir gelişme olur. Böylece iki bayan takımı ile Niğde adını liğde duyurmanın ötesinde tribünlerde bayanlarında daha çok olacağı bir süreçte başlar. Hafta sonları aileleri ile maça giderek izleyen bir kesiminde oluşması gerçekleşir. Böylece özellikle kış aylarında hafta sonu içinde ailece güzel bir etkinlik izlemenin yolu açılır.

 Sporun her branşının önemi vardır. Ancak bu önem genelinde desteği ve sahiplenmesi ile değeri artar. Takımlarımızın sayısının artması, kurumlarımızın takımlara sahip çıkması, sporun farklı braşlarında başarıların gelmesi sosyal yaşamında renklenmesine vesile olur.

 Erhan Yüksel gibi, Emrah Çalgın gibi spora gönül veren eğiticilerin çabalarına, orta çarşı taraftar grubu gibi oluşumların katkısı yanında yöneticilerin iş adamlarını desteği sağlandıkça sportif başarılar daha artacaktır. Kahve köşelerinde günlük yaşamı tek düze kılmaktan arındırmanın bir yolu da spordur. Heyecanla, alkışla, üzüntü ile, başarı ile  yaşanan anlar  insana ait değerlerin hissedilmesine vesile olacaktır.  Tribün ve saha   uyumu başarınında bir yoludur. Emrah Yüksel Ömürpen Şeker Sporda  Emrah Çalgın  Bor Belediye Sporda başarıyı yakalamaları yeni yeni isimlerinde takımlarında önünü açacaktır.

Futbolda yıllardır yol alamadık bakarsınız voleybolda bir değil iki takımla alkışlanan bilinen ve bu yolla Niğde için bir tanıtım yolu açılır. Her iki takımımıza da bir kez daha başarı diliyor dostluk ve sevgi sporun merkezinde hep olsun diliyorum.