Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar, Radyo Tv. Tamircileri Odası polemiği devam ediyor. Odanın  başkan adayı Ali Çayır ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar, Radyo Tv. Tamircileri Odası başkan adayı Ali Çayır, Esnaf Odaları Biriliği başkanı fahri eker ve Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar, Radyo Tv. Tamircileri Odası eski başkanı Ümit Yörükoğlu’nun yaptığı açıklamalara istinaden açıklama yaparak, açıklamaların asılsız olduğunu ve ticari hayatı bitenlerin yönetimden düştükleri ifadelerinin tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 

Eski Yönetim kurulunun tamamının istifa ettiğini, ve ilk istifaların  15.11.2012 tarihinde başladığını, yetkili mercilere eski başkan tarafından bildirilmediğini, ve istifaların gizli tutularak suç işlendiğini belirten Başkan Adayı Ali Çayır, “ Sayın Fahri Eker’e sormak istiyorum, muhatabı olmayan konulara başkanlığın eşit bir makam olduğunu bile bile taraf olması esnaflığa ne kadar sığar ve etik midir?

Fahri Eker’in yaptığı açıklamada yer alan ‘Oysaki Birliğimize bağlı olan Niğde Elektrikçiler Fotoğrafçılar Radyo Tv. Tamircileri Odamızın 5362 sayılı Esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunun 7’ nci maddesi c bendi yine aynı kanunun 8’nci maddesine göre 180 üye kaydı silinmiştir. Silinen üyeler arasında Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunmasından dolayı’ diye devam eden ifadeleri tamamen asılsızdır” diye konuştu.

 

MALİYE KAYDI OLAN ESNAFIN ÜYELİĞİ

NASIL OLURDA SİLİNMİŞ GİBİ GÖSTERİLİR

 

 “Çünkü bir işletmenin yada işletme yetkilisinin üyelikten silinebilmesi için ticari unvanının kapanışını vermesi gerekmektedir” diye açıklamasına devam eden Ali Çayır “Fakat görünen o ki, silindi denilen üyeler hali hazırda ticaretlerine devam etmekte işletmelerinin başında görevindedirler. Oysa kendi yazdığı ve kendine yakın gördüğü 1-2 ismin maliye kaydı bile yoktur. Oysa yönetimden düşürüldü denilen kişilerin ticari üye kayıtlarını hayali olarak silebilen bir kanun maddesini kim yazmıştır. Böyle komik bir savunma yoktur. Üyelikten çıkartılan kişilere yasal bildirim yoktur. Bu işletmeler aktif çalışırken nasıl olurda kapalı gibi gösterilebilir.  Eski başkanın ve sözcüsünün neden bu konuda bu oda da ısrar ettikleri anlaşılır gibi değil.. Yoksa geçmişte yapılmış bir takım yanlış ve hatalı uygulamaların ada gelecek ile ilgili yaptıkları kabul edilemez planların gün yüzüne çıkacağı korkusu mu sarmıştır. Maliyede kaydı olan esnafın üyeliğini silmek mümkün değildir.” dedi.

 

KENDİLERİNCE MALİYEYİ BİLE YOK SAYMIŞLAR

 

Ali Çayır açıklamasına şöyle devam etti: “Üyelikten silindi denilen kişi ve firmalarını tanımayan yoktur. Hepsi aktif çalışmaktadır. Bu kişiler ve firmalar şöyledir: Bahtiyar Yamaner (Okan Ofset), Recep Hınçer (Dijital Elektronik), Ömer Korkmaz (Korkmaz Elektrik), Yüksel Erdoğanöz (Foto Yüksel), Erdal Kaya (kaya Elektronik), Ethem İşbaşar (İşbaşar Bilgisayar –Güvenlik Hiz.), Uğur Sefer ( Foto UĞUR),  Efkan Taner (İstanbul Saatçisi).  Şimdi soruyorum, bu konuda karşı yapılan açıklamalar ne derece inandırıcıdır.  Bu konuda burada yetkililere ve kamuoyuna sesleniyorum. Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası yol geçen hanı değildir. Hizmet makamıdır. Bu makamı artık asil sahipleri olan esnaf kardeşlerimizin teslim alma zamanı gelmiştir. Artık söz esnafındır, bizler de bu makamlara aday olan esnafın yanında olmaya söz vermiş kişileriz. Kimsenin hakkını yedirtmeyiz.”

Niğde'de ilk... Esnaf Odası kayyuma teslim edildi


NESOB’dan Elektrikçiler Odası Açıklaması


Elektrik ve Elektronik Odası eski Başkanı Yörükoğlu'nun açıklaması


Elektrik-Elektronikçiler Odasına Ali Çayır aday


Ali Çayır; Yalancının mumu yatsıya kadar




Editör: TE Bilişim