Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan  ‘Dekoratif Sepet Örücülüğü’ kursunda kursiyerler hünerlerini konuşturuyor.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılmış olan ‘Dekoratif Sepet Örücülüğü’ kursunda hem hünerlerini sergiliyor, hem de genç kuşaklara unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tanıtıyor. Ürünlerin satışını da yapan kadınlar ev ekonomilerine de katkı sağlıyorlar.

Dekoratif Sepet Örücülüğü Kurs Öğreticisi Neslihan Karataş Ünsal; “ halk müdürlüğümüz bünyesinde açmış olduğumuz Dekoratif Sepet Örücülüğü kursumuz haftada 2 olmak üzere 20 kursiyerimizle devam ediyor. burada kursiyerlerimiz ördükleri sepetleri ister tanıdıklarına hediye ediyorlar isterlerse de satarak aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Burada kursiyerlerimiz gazete kâğıtlarından ve Rattan sepet örümü yapıyorlar. Kursumuz haftada 2 gün olmak üzere 8 saatlik kurslarımız vardır. Burada rattan malzemesinin yanı sıra atık kağıtlardan da sepet örümü yaparak hem geri dönüşüme katkıda bulunmuş oluyoruz hem de kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunmuş oluyorlar” dedi.

Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi Niğde'de Gönüllü Gençler Piknik Alanlarını Temizledi

Dekoratif Sepet Örücülüğü kursuna gelen kursiyer Emekli Öğretmen Nurcan Bezirhan; “ emekli olduktan sonra vakit geçirmek ve kendime bir hobi edinmek için Halk Eğitim Merkezinin açmış olduğu bu Dekoratif Sepet Örücülüğü kursuna gelmekteyim. Burada hem sepet örümü yaparak vakit geçiriyorum hem de kendime bir hobi edindim. Emekli olduğumdan dolayı evde oturmaktan sıkılıyordum bu kurs iyi oldu. Burada yaptığım sepetleri çocuklarıma ve yakınlarıma hediye ediyorum. Bu kurs sayesinde vakit geçirmiş oluyorum” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-12-01 at 16.31.44

Editör: Selim GÖKEL