Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

ELMALI GÖLET’İNDE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Niğde Merkez Elmalı Gölet’inde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu imalatlarının devam ettiği projede % 60 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.

GÖVDE DOLGU İMALATI TAMAMLANMAK ÜZERE

 Elmalı Gölet’inde şu anda gövde dolgusu imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “İnşaatta; gövde, dipsavak kazı imalatları, memba batardosu ve enjeksiyon işleri tamamlanmıştır. Gövde dolgu imalatlarında ise %75 oranında gerçekleşme sağladık.” diye konuştu.

Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı Et ve Süt Kurumu Ete % 25, Çiğ Süte % 8,5 Zam Yaptı

3 BİN 130 DEKAR TARIM ARAZİSİ MODERN SULAMAYA KAVUŞACAK

3 bin 130 dekar araziye can suyu verecek Elmalı Gölet’inin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 3 bin 130 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecek.” dedi.

1 MİLYON 267 BİN M3 SU DEPOLAYACAK

Temelden yüksekliği 26 metre olan Elmalı Gölet’inin gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 267 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 3 bin 130 dekar araziye can suyu verecek.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 20 MİLYON TL KATKI

DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif BALTA Elmalı Gölet’inde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 20 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.

Editör: Selim GÖKEL