Cahiliye üzere olmamanız için, size biri gelecek.
 
KENDİNİZİ CAHİL GÖRMEDİĞİNİZE GÖRE, BU YAZIYI KÂLE ALMAYABİLİRSİNİZ.
 
Siz, evet hepiniz. Allah insanları, ilim açısından nasıl değerlendiriyor biliyor musunuz?
İlminiz sizi cahillikten kurtarmaya yetiyor mu?
Allah’a göre cahillik nedir biliyor musunuz?
Allah’a göre Cehennem’e girecek olan herkes cahildir ve Dünya hayatında cahiliye dönemini yaşıyordur.
Herkes kendine göre bilgilidir. Onun için kendisine hak dini anlatmaya gelen O kişiyi önemsemez ve belki ilminin kibir’i ile küçümseyerek alay edecektir.
 
Çok yazık, hayatınızın fırsatını kaçırmış olursunuz. Siz bu ilminiz ile Cennet’e girebileceğinize inanıyor musunuz?
Anladım, birileri Cehennemde günahınız kadar yanıp Cennet’e gireceğinizi inandırmış ve siz o ilim sahiplerine çok değer veriyorsunuz, hem de eminsiniz. Hayırlı yolculuklar gideceğiniz yer neresi ise. Ama unutmayın şöyle bir soru ile karşılaşacaksınız.
 
ZE ALLAH’A MÜLÂKİ OLMAYI KABUL ETMEDİĞİNİZ TAKDİRDE, EBEDÎ CEHENNEMDE KALACAKSINIZ DİYE UYARAN BİR ERKEK GELMEDİMİ?”
 
Hâlbuki bize, farz olan ibadetlerimiz sorulacak ve neden eksik yaptığımızı veya yapmadığımızı sorgulayacaklar diye bilirdik.
Ne cevap vereceğinizi bile bilemiyorsunuz. Peki, yarın orada ne cevap vereceğiz ki?
 
MULK – 8:Tekâdu temeyyezu minel gayz(gayzi), kullemâ ulkıye fîhâ fevcun seelehum hazenetuhâ e lem ye’tikum nezîr(nezîrun).(Cehennem) nerede ise öfkesinden çatlayacak gibi olur. Oraya her bir grup atılışında onun (cehennemin) bekçileri onlara: “Size nezir (uyarıcı) gelmedi mi diye sordu?”.
Cehennemin kapısında böyle bir soru sorulduysa, soruyu sorana mutlaka bir cevabımız olacak. Demek ki birileri bizlere cahiliye üzere ölmeyelim diye bir şeyler söylemiş. Söylemiş de, söylenenleri kabul etmemişiz ki önünde durduğumuz kapı, gitmeyi hiç istemediğimiz halde, girmek zorunda olduğumuz yer. Artık ne cevap verebiliriz ki?
 
BAKALIM:
 
MULK – 9:Kâlû belâ kad câenâ nezîrun fe kezzebnâ ve kulnâ mâ nezzelallâhu min şey'in entum illâ fî dalâlin kebîr(kebîrin).Onlar (cehenneme atılanlar) dediler ki: “Evet, bize nezir gelmişti. Fakat biz onu yalanladık ve Allah hiçbir şey indirmemiştir, siz ancak büyük bir dalâlet içindesiniz, dedik.”
Evet, bir uyarıcı(nezir)gelmiş. Birebir konuşmuşuz; konuşmuşuz da yalancı demişiz.
Hiç bugüne kadar size Allah ile ilgili bir şeyler anlatan birine” yalan söylüyorsun, yalancı” dediğiniz oldu mu?
 
HUCURAT – 6:Yâ eyyuhellezîneâmenû in câekum fâsikun bi nebein fe tebeyyenû en tusîbû kavmen bi cehâletin fe tusbihû alâ mâ fealtum nâdimîn(nâdimîne). Ey âmenû olanlar! Eğer bir fasık size bir haber getirirse, o zaman araştırın. Yoksa cahillikle bir kavme kötülük edersiniz de sonra yaptığınız şeye pişman olursunuz
 
Size, birisi veya birileri Allah’ın emanetlerini(ruh, fizik, nefs ve irademizi) ölüm azabı gelmeden Allah’a teslim etmeniz farzdır, yoksa amelleriniz boşa gider, bir daha çıkamayacağınız Cehenneme gidersiniz demiştir. Veya mutlaka diyecektir. Kur’an ayetleri ile detaylı bir şekilde araştırmak zorundasınız.
Siz de ilmin kibir’i içindeki sâdatlara (dinde ileri gelenlere) veya küberaya (büyüklere) soracaksınız. Onlar da size “orta yolu tut, aşırıya gitme,sen namazını kıl yeter” diyecekler.Bir sürü yaldızlı laflar edecekler ki,E..Koskoca âlim insan,hem de profesör, yalan mı söyleyecek?”Allah’a inanıyorsanız günahlarınız kadar Cehennemde yanacaksınız. Cezanız bittikten ve birtakım işlemlerden sonra Cennet’e geçeceksiniz” derler. Zaten kendileri için de günahları kadar yanacaklarını söylerler, siz de itibarlı bu kişilere iman etmişsinizdir. Siz ve sorduğunuz itibarlılar, size Allah’ın hak dinini anlatmaya çalışan O Allah dostuna neler yakıştırırsınız kim bilir? Artık, cevabını zor vereceğiniz o soru size de sorulacaktır. cehennemin bekçileri onlara: “Size nezir (uyarıcı) gelmedi mi diye sordu? Mülk-8
Cevabınız da mutlaka Allah’ın söylediği doğrultuda olacaktır?
Onlar (cehenneme atılanlar) dediler ki: “Evet, bize nezir gelmişti. Fakat biz onu yalanladık. Mülk-9
Daha önceki yazılarımda resuller gelecek size Allah’ın ayetleri ile dininizi öğretecekler diye yazdığımda, birçok yorumcu karşı çıkıp alay ederek zanda bulunmuştu.”Resuller peygamberlerdir, peygamberimizden sonra resul gelmeyecektir.”demişlerdir.
 
İBRAHİM – 4:Ve mâ erselnâ min resûlin illâ bi lisâni kavmihî li yubeyyine lehum, fe yudillullâhu men yeşâu ve yehdî men yeşâ’(yeşâu), ve huvel azîzul hakîm(hakîmu).
HİÇBİR RESÛLÜMÜZ YOKTUR Kİ; BİZ, ONU KENDİ KAVMİNİN LİSANIYLA GÖNDERMİŞ OLMAYALIM. ONLARA (KENDİ LİSANLARIYLA) BEYAN ETSİN (AÇIKLASIN) DİYE. Öyleyse Allah, dilediğini (Allah'a ulaşmayı dilemeyenleri) dalâlette bırakır. Dilediğini (Allah'a ulaşmayı dileyenleri) hidayete erdirir. Ve O, Azîz'dir, Hikmet Sahibi'dir
 
Hayır, nebi peygamberdir şeriat kitabı verilmiştir, resul elçidir. Her resul nebî değildir ve resuller her zaman her kavimde bulunacaktır.
 
EN'AM – 61:Ve huvel kâhiru fevka ibâdihî ve yursilu aleykum hafazah(hafazaten), hattâ izâ câe ehadekumul mevtu teveffethu rusulunâ ve hum lâ yuferritûn(yuferritûne).
Ve O, kullarının üstünde kahhardır (kuvvet ve güç sahibidir).Ve üzerinize muhafaza edici (koruyucu) gönderir. SİZDEN BİRİNİZE ÖLÜM GELİNCE, ONU RESULLERİMİZ VEFAT ETTİRİR. Onlar (bunu yaparken) kusur etmezler.
 
Bizi mevta eden resullerin(gene çoğul ve bizim ile muhatap olacağı belirtilmiş)peygamberler olduğuna inanıyor musunuz? Ölümü tahakkuk ettirecek Melek peygamberler!!!
Bir yorumcumun dediği gibi “resul enflasyonu” yok ama lisanları farklı kavim sayısı kadar resul her zaman var. ALLAH BÖYLE SÖYLÜYOR. Birileri de bilerek yalanlıyorlar. Zümer 71 de (incelerseniz) kimin haklı olduğunu görürsünüz.
 
ZUMER – 71:Vesîkallezîne keferû ilâ cehenneme zumerâ(zumeran), hattâ izâ câuhâ futihat ebvâbuhâ, ve kâle lehum hazenetuhâ e lem ye’tikum rusulun minkum yetlûne aleykum âyâti rabbikum ve yunzirûnekum likâe yevmikum hâzâ, kâlû belâ ve lâkin hakkat kelimetul azâbi alel kâfirîn(kâfirîne). Kâfirler, zümre zümre cehenneme sürülürler. Oraya geldikleri zaman, onun (cehennemin) kapıları açılır. Ve onun (cehennemin) bekçileri onlara derler ki: “Size, sizden (sizin aranızdan) olan RESÛLLER gelmedi mi ki, size Rabbinizin âyetlerini okusun, bugüne (buraya) geleceğinizi (söyleyerek) uyarsın? (Cehenneme gidenler) dediler ki: “Evet (geldiler).” Fakat azap sözü kâfirlerin üzerine hak oldu
 
Allah’ın resulleri gelmedi mi? Size Rabbinizin ayetlerini okusun ve davete icabet etmediğiniz takdirde daimi olarak Cehenneme gireceğinizle uyarsın.
Size bir gün biri gelecek ve ayetler(başka söz değil sadece ayet) ile sizi uyaracak. Ama resul olur ama nezir olur, fakat peygamber olmayacağı kesin, çünkü sizin ile konuşacak. İnşallah alay edenlerden olmazsınız da bu ayetlerin muhatabı sizler değilsinizdir.
Cehenneme takva sahibi müminler girmeyecek. Allah’a mülâki olmayı reddeden imanlı kâfirler girecek.(Ayeti ret etmek küfre girmektir).
 
SECDE – 29:Kul yevmel fethi lâ yenfeullezîne keferû îmânuhum ve lâ hum yunzarûn(yunzarûne).De ki: "Fetih günü, KÂFİR OLANLARA (Allah'a ulaşmayı dilemeyenlere) ÎMÂNLARI bir fayda vermez ve onlara süre verilmez."
 
Evet, size biri gelecek siz de birilerine gideceksiniz, bu da sizin dünya ve ahiret saadetinizin ne yönde olacağını belirleyecek.
 
AHZAB – 66-67-68:Yevme tukallebu vucûhuhum fîn nâri yekûlûne yâ leytenâ eta’nâllâhe ve eta’ner resûlâ(resûlen).- Ve kâlû rabbenâ innâ ata’nâ sâdetenâ ve kuberâenâ fe edallûnes sebîl(sebîlâ). - Rabbenâ âtihim dı’feyni minel azâbi vel anhum la’nen kebîrâ(kebîren).Onların yüzlerinin, ateşin içinde (bir taraftan bir tarafa) çevrileceği gün: "Keşke biz Allah'a ve Resûl'e itaat etseydik." diyecekler.-Ve cehennemde olanlar derler ki: "Yarabbi, muhakkak ki biz, sâdatlarımıza (dînde ileri gidenlerimize) ve küberamıza (büyüklerimize) itaat ettik. Ve böylece Senin yolundan (Sıratı Mustakîmi'nden) saptık."-Rabbimiz, onlara iki kat azap ver ve onları büyük bir lânetle lânetle
 
Asr-ı saadet döneminde görevli olan din büyükleri ve ulemalar ayni kişilerdi ve insanları irşat ediyorlardı.
Peki, bu ayetlerdeki büyükler, kendilerini fetva makamında görenler neden Cehenneme götürüyor insanları, onların sayelerinde Resulleri ret ettiğiniz için imanlı kâfirlerden mi oluyoruz?
 
TEVBE-54: Ve mâ meneahum en tukbele minhum nefekâtuhum illâ ennehum keferû billâhi ve bi resûlihî ve lâ ye’tûnes salâte illâ ve humkusâlâ ve lâ yunfikûne illâ ve hum kârihûn(kârihûne).Ve onların infâklerinin, onlardan kabul edilmesine mani olan şey, ancak ALLAH'I VE O'NUN RESÛLLERİNİ İNKÂR ETMELERİ ve NAMAZA ÜŞENEREK GELMELERİ ve onların ancak kerih görerek infâk etmeleridir.
 
Hani Allah ile aranıza kimseyi sokmayan kardeşlerimiz, soru sorduğunuz bu kişiler, Allah ile aranıza girmedi mi? Hani kimseye ihtiyacınız yoktu? Yazık...
SİZE BİRİ GELDİ Mİ NE DERSİNİZ?