Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor Merkezim Her Yerde Projesi ile Köy Okullarında Etkinlikler Yapılıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan av sezonunun 3 Mart 2024 tarihi itibariyle sona erdiği belirtildi.

”2023-2024 Av Dönemi av sezonu 03.03.2024 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır.” denilen bilgilendirmede şu ifadeler kullanıldı: ”Bu minvalde avın kapanış tarihi itibariyle, av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başladığından, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayının ortalarına kadar avcılık faaliyetleri yasaktır.

Yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemlerine girdiği bu zaman içerisinde, Hayvanların yaşama ortamlarında daha hassas hareket edilmesi yaban hayvanlarının rahatsız edilmemesi, yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması, görüldüğü ortamda olduğu gibi bırakılması, tabi dengenin korunması açısından önem arz etmektedir.

Bu sebeple tüm vatandaşlarımızın bu dönem içerisinde duyarlı olmasını istiyoruz.”

Editör: Selim GÖKEL