Bor İlçesinde Pınarbaşı mevkiinde bulunan çöplükte üzerinde pamuk atık balyaları bulunan bir kamyonda bilinmeyen sebeple yangın çıktı.

 

Haber: Selim GÖKEL - özel

 

Edindiğimiz bilgiye göre; Bugün akşam saatlerinde Bor İlçesi Pınarbaşı mevkiinde bulunan çöplükte üzerinde atık pamuk balyalarının bulunduğu  bir kamyonda yangın çıktı.

51 DD 061 plakalı kamyonun sürücüsü Ali Osman İleri.’nin yangını  fark etmesi üzerine 110 arayarak Bor Belediyesi itfaiyesi çağırdı.  Üzerinden dumanlar çıkarak itfaiyenin geldiği yöne doğru hızla hareket kamyon itfaiye ile karşılaştıktan sonra durdu. Bor Belediyesi itfaiyesi yanan kamyona müdahale etti ve yangını söndürdü. İçin için yanan pamuk balyaları kamyon kasasından aşağıya indirilerek soğutma işlemi yapıldı.

Yangında kamyonun kasası kısmen yandı.  Olay yerine gelen Bor Emniyet Müdürlüğü  ekipleri inceleme yaptı.

 Yangın ile ilgili soruşturma açıldı.

***

Yukarısı Haber, Aşağısı Selim GÖKEL’in yorumu…

SUÇÜSTÜ YAPTIK… NİĞDE’NİN ÇÖPLÜĞÜ BOR…

Her ne kadar kamyon şoförünün taşıdığı yükün hayvan yemi olduğunu iddiasına rağmen olay yerine gelen vatandaşlar tarafından Niğde Organize Sanayinde bulunan tekstil fabrikalarının atıkları olduğu belirtildi. Zaten video da her şeyi anlatıyor. Muhtemelen kamyon Bor Çöplüğüne Niğde’deki tekstil fabrikalarının atıklarını dökecekken yangın çıktı. Bizde bir nevi suçüstü yapmış olduk.

 Kamyon yangınını çektiğimiz sırada Bor Çöplüğünde bir çok yerde yangın vardı. Bor Çöplüğünde sık sık çıkan yangınlar  hemen yanı başındaki Kayaltı mevki bağlarında yaşayanları, Bor Fizik Tedavi Hastanesinde tedavi görenleri, Pınarbaşı yolu üzerindeki işletmeleri rahatsız ediyor. Vatandaşlar çöplüğe bir çözüm bulunmasını istiyor.


NİĞDE’NİN ÇÖPLÜĞÜ BOR’A, KANALİZASYONU DA YİNE BOR  AKKAYA’YA…

Diğer yandan,  Niğde’de trilyonlarca lira harcanarak katı atık tesisleri kuruldu.  Bor Belediyesi ile birlikte toplam 47 Belediyenin oluşturduğu Katı Atık Tesisleri Birliği sözde bütün katı atıklarını Niğde’de kurulu bu tesiste toplayacaktı. Şuan Bor İlçesi Niğde civarının  çöplüğü konumunda. Bor OSB ve Niğde OSB’nin bütün atıkları, deri sanayi ve pvc atıkları Bor Çöplüğüne atılıyor.
Bu alışkanlık Niğde’nin kanalizasyonunun Akkaya Barajına  dökülmesinden geliyor…!



Konu ile ilgili önceki haberimiz için TIKLAYIN...




Editör: TE Bilişim