Ankara Niğde Günlerinde yerel kültürü en güzel yansıtan yerlerden biri Altunhisar Belediyesinin düzenlediği yerdi. Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı iyi bir hazırlıkla düzenlemesini yapmıştı. Geniş sayılacak alanda yerel ürünler yerel bir müze gibi sergilenmişti. Hacı Angı ve eşi için kitaplarının yer aldığı güzel bir alan düzenlenmişti. Örnek bir tavır ile Altunhisar yazarına sahip çıkmıştı. Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı YAZSANBİR şiir dinletisinde de çok güzel Altunhisar için yazdığı şiiri okudu. Aşık Tahiri, Vahap Okay ,Hacı Angı ilçe için katkılarını övdü. O arada 20 şiir içinde Altunhisar adının yer alamamasına gönderme yaptı. Aslında Altunhisar yöresi ozanları ile şairleri ile de önemli merkezdir. Aşık Tahiri,Mevlüt Yıldırım, Kemali, Ahmet Muhtaci,Şifai, gibi isimler Altunhisarlıdır.
Kemali ne güzel der : Cücü Kılmanas’ta tuttum bir eser/ Asbuzu onlara yolak değimli?/İki Asmaz birbirine hamleder/ Keşlik arasında yamak değimli?/ Karasmaz bayat’tan çekilmiş dağa/ Ortaköylü kurnaz basmaz tuzağa/ Yakacık kızları hep gelmiş çağa/ Opsar kızları Balak değimli?/ Kemaliyem bu destanın ustası/ Ulukışla güzeller bestesi/ Uluören devede kulak değimli?
 Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı standına gelen konuklara da yerel ürünleri yerel yaşamı anlattı. Alan ve düzenleme olarak güzel bir düzenleme idi. Belki yerel ürünleri kiloluk paketleyerek gelecek yıl ek bir katkı yolu düşünülebilir. Altunhisar’da yerel bir kültür evi vardı orası merkez kılınıp vakıf gibi bir çalışma ile geliri oraya kalacak girişimde olabilir. Ömer Fethi Gürer olarak  Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ilçe için yapılacak çalışmaları da konuştuk. TOKİ evleri ilk yapıldığı dönemde kim alacak denildiğini oysa bugün ev talebinin daha devam ettiğini belirterek görmeden çok inanmıyoruz görünce sahipleniyoruz. Ankara Niğde Günlerinde bu ilgi gelecek yıl katılımı artıracaktır” dedi. Bizde aynı kanati paylaştık. Altunhisar tanıtılmaya ve daha çok turizm amaçlı ilgiye layık bir özelliği vardır. Bölgenin geneli tarihi eserleri ve yerleri ile görülecek zenginliktedir. Birde bunun üzerine yakın dönem yaşam kültürü eklenince daha dikkat çekici olmaktadır. Yerel kültürün yaşatıldığı Altunhisar bölümünde örtüsü, sinisi, tası tabağı kaşığı ile yemek düzeni görünce yıllar öncesini düşledim. Çorap lastik ayakkabı, sandık, çıkrık kısacası aklınıza gelen dündeki olanların hepsi bir dizi içinde görülüyordu. Dünde onları bilenler düne gitti bilmeyenler çocuklarda merakla büyüklerinden gördükleri bu eşyaları sordular.
 Ulukışla Kasaba belediye başkanı Şener Tosuner,Yeşilyurt Belediye Başkanı Kemal Kayasan’da   Ankara Günleri için Ankara’da gördüklerimdi. Ulukışla ve Yeşilyurt tarihi dokusu ile zengin merkezlerdir. Gelecek yıl bu iki kasabamızın en azından görülecek yerlerinin Altunhisar ile birlikte düzenlenecek alanda yer almasında da yarar vardır.
 Özellikle Yeşilyurt Kasabası bu bağlamda mutlaka kapsamlı tanıtılmalıdır. Roma kral mezarları, Roma Kilisesi, manastırı, yer altı şehri kaya yerleşmeleri rahibe evi gibi önemli merkezleri yaylası kalesi ile Yeşilyurt bu alanda olmalı idi. Umarım gelecek yıl onlarda böylesi bir düzenleme ile alanda yerlerini alırlar. Çömlekçi neden latif usta ile orada değildi. Son çömlek ustamıza bir alan düzenleyip onun çömlek yapması sağlanabilir toprak tencerler küpler satışta olabilirdi. Yakacık,Keçikalesi, Uluören, Karakapı hepsininde farklı özellikleri ile orada olmasını gelecek yıl sağlamak lazım. Bunun içinde Altunhisar kaymakamlığı bir alan düzenleyip en azından görünüm ve ortak bir broşür ile bölgenin tanıtımını sağlamalıdır. Görüldü ki Niğde’yi Niğdelilerin bir bölümü de bu Niğde günleri ile tanımıştır.