Alevi İnanç Sahiplerinin Talebi Tüm Demokratik Muhalefetin de talepleridir
 
       Alevi emekçiler 8 Şubat Pazar günü  İstanbul Kadıköy'de demokratik taleplerini haykıracakları bir miting düzenliyor. "Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik Mitingi/Alevi Birlik Mitingi" sloganıyla örgütlenen miting, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıfları Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Eğitim Sen tarafından düzenleniyor.
 
       Yüzyıllardan beridir devlet katliamlarından geçirilerek mezhepsel kimlikleri yok edilmeye çalışılan Alevi emekçilerin dinsel kimlikleri, şimdi de "açılım" ve "demokratikleşme paketleri" üzerinden devletin resmi mezhebinin bir parçası haline getirilmek isteniyorlar.
 
Cemevleri, laik olduğu iddia edilen bir devletin, aslında kendi resmi dinini inşa ederek, farklı inançları  baskı ve asimilasyon politikalarıyla yok etmenin sembolü olan Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kuruma bağlanmak isteniyor.
 
      Alevi inanışının dini temsilcileri olan dedeler, bu kurum üzerinden maaşa bağlanarak Alevilik mezhebi devlet eliyle kontrol altına alınıp, resmi din olan Sünni İslam'ın bir parçası haline getirilmeye çalışılıyor.
 
     Yeni eğitim politikalarıyla Alevi ya da diğer inançtan çocukların asimilasyonunun yaygın bir kurumsallaşmaya kavuşturulması hedefleniyor. Din eğitimi ilkokul öncesini de kapsayacak şekilde düzenlenirken; 4+4+4 eğitim politikalarıyla tüm emekçi çocuklarına olduğu gibi Alevi çocuklarına da İmam Hatip Liselerine gitmek dayatılıyor.
 
      Yüzyıllardır kıyımlardan, toplu katliamlardan geçirilen Alevi emekçileri tüm bunlara rağmen mezhepsel kimliklerini korumuş, ezilen-yok sayılan bir mezhep olarak toplumsal hareketin önemli bir direniş dinamiği olmayı sürdürmüştür. Sistem bugün bu dinamiği, zorbaca yöntemlerin yanı sıra hukuk ve yasal düzenlemeler eliyle kapsamlı bir asimilasyon cenderesi içinde boğmak için çalışıyor.
 
      Yüzyıllardır tüm baskı ve zulme rağmen dayatılan asimilasyonu kabul etmeyen Alevi emekçiler, bu kapsamlı saldırıya da demokratik haklarından vazgeçmeyeceklerini bir kez daha gösterecekleri bir direnişle karşı koyuyorlar.
 
Devletin din işlerinden elini çekeceği gerçek bir laiklik talebi, bu topraklarda dün olduğu gibi bugün de yakıcı bir demokratik talep olmaya devam ediyor. Tıpkı Kürt ulusal sorunu ve diğer demokratik talepler gibi...
 
        Tüm ilerici ,devrimci demokratik muhalefet bölükleri amasız fakatsız bir şekilde , Alevi emekçilerin 8 Şubat Pazar günü Kadıköy'de gerçekleştirecekleri mitinge, gerçek laikliğin ve demokrasinin işçi iktidarında, sosyalizmde söz konusu olacağı bilinciyle katılıp, işçi ve emekçilerin demokratik taleplerinin de işçi sınıfının talepleri olduğunu haykırmalıdır.
 
        Laik, anadilde, bilimsel, parasız eğitim başta olmak üzere; toplumun dini inançlarını devlet denetimi dışında özgürce yaşayabilmesinin yegane güvencesinin işçi sınıfının bu talepleri sahipleneceği bir demokrasi kültürüyle buluşmasından geçtiği bilinciyle...