Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’ Muhtar Serdar Erdoğan; ‘Mahallemiz için var gücümüzle çalışacağız’

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli meydana gelen 7,7 ile 7,6 şiddetindeki depremlerde ağır hasar alan ve yıkım kararı verilen binaların yıkımları kontrollü bir şekilde devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen 2 büyük depremin ardından Niğde’de de çok sayıda bina hasar almıştı. Depremin ardından Niğde İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği tarafından yapılan incelemelerin ardından ağır hasarlı olduğu tespit edilen ve yıkım kararı verilen binaların yıkımları devam ediyor. Şahinali Mahallesi Eski Terminal Karşısında bulunan ağır hasarlı binalarının yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Niğde Merkez Çayır Mahallesinde bulunan yıkım kararı verilen ağır hasarlı binaların yıkımına başlanıldı. Niğde genelinde bulunan ağır hasarlı diğer binaların yıkım işlemlerinin ise kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Yıkım çalışması nedeniyle emniyet ekipleri tarafından yıkım işlemlerinin sürdürüldüğü bölgede güvenlik amacıyla güvenlik şeridi çekilerek, yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Editör: Selim GÖKEL