Niğde’de ilginç gelişmeler oluyor. Dün Niğde Baro Başkanı Av. Osman Çimen yaptığı basın açıklamasında serzenişlerde bulundu.



Geçen sene Niğde Barosu olarak yoğun bir katılımla ağaç diktiklerini ifade eden Niğde Barosu Başkanı Avukat Osman Çimen “ Baro olarak bu sene bürokrasiyi aşıp ağaç dikme etkinliğimizi gerçekleştiremedik, Çevreyi korumaya, güzelleştirmeye katkı sağlamak, ağaç dikmek içinde bürokrasinin olması Baro olarak bizi üzdü ” dedi.


Bu açıklama bizi şaşırttı…


Bor-Niğde yolu üzerinde son bir ayda bir çok hatıra ormanı oluşmuştu. Biz bile Borhaber.net, yada Niğdehasret.com  adına gidip 5-10 kişi ile 20-30 ağaç dikip oraya reklam ücreti ödemeden reklamımızı! sağlayacaktık. Hatta orada bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne gidip “Biz Selim Gökel! Hatıra Ormanı yapacağız” demiştik ve  oradaki görevli yetkili olmadığını yardımcı olamayacağını belirtmişti.


Bir hatıra! reklam tabelası da bizim olsun istedik. Çünkü Bor Yolundaki son birkaç ayda oluşan hatıra ormanları Baro'nun aksine bize bu işlerin çok kolay olduğunu düşündürüyordu.


Baro Başkanının söylediklerinden anladık ki, meğer yanılmışız bu iş öyle kolay! değilmiş…



Bor yolunda son birkaç ayda oluşan hatıra ormanı  tabelaları görenleri şaşırtıyor. Önce Ak Parti Hatıra ormanı, ardından Muhsin Yazıcıoğlu hatıra ormanı, Semerkand Niğde İletişim Merkezi hatıra ormanı, Hak İş Konfederasyonu Niğde 1 Mayıs Hatıra Ormanı Tabelası, en son Öğretmen Kamil Batı Hatıra Ormanı tabelaları tesis edildi. Bu tabelalar  Bor Yolundan gelip geçenleri şaşırtıyor, tepki çekiyor. Resmi ağızdan dikilen fidan binlerle ifade ediliyor, ancak dikilen ağaç sayısının  çok az olduğu edindiğimiz bilgiler arasında. Hatta hiç ağaç dikilmeden tabela dikildiği konusunda bilgiler var. Bir tabela daha dikildi ama fotoğraflamadan söküldü.



Bu konuda sosyal paylaşım sitelerinde tepki için grup bile kuruldu.


Bu Orman 1970 li yıllarda Bor Akkaya Barajı tamamlanır tamamlanmaz ağaçlandırma işlemine başlandı. Bor İlçe halkı ve öğrencisi tarafından ağaçlandırıldı. (şimdi Niğde’ye dahil edildi) Bu satırların yazarı 1977'li yıllarda, Bor Şnp. orta 2’nci sınıfta iken Beden öğretmeni Muhsin Ayçiçek  önderliğinde okulca gelerek oraya ağaç dikmişti. Yaşı 45’in üzerinde olanlar hatırlarlar. Niğde’ye yakın tarafta bulunan bölüm 100. Yıl Atatürk Ormanı idi ki hala kırık dökük bir tabelası ayakta. Bor tarafındaki 1981-1982 yıllarında dikilen bölüm ise Bor Ahmet Kuddusi Hz. Hatıra Ormanı idi, yeşil zemin üzerine sarı puntolarla yazılmış bir tabelası da vardı, şuan yok.  Arşivimde bu foto da vardı ama binlerce cd – fotoğraf  içerisinden bulamadım.


 
Baro ağaç dikemedim diye üzülmesin, birkaç fidan yanına devasa  Hatıra Ormanı Tabelaları dikenler çok. Baro olarak gidin, inin-cinin olmadığı, kimsenin görmediği, göremeyeceği, Okçu tepesi, Fesleğen köyü çevresi  gibi yerlere dikin, Ağaç dikme, çevre duyarlılığı samimiyetinizi! görelim.

 
Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu eminim böyle bir tabela istemezdi. Öğretmen Kamil Batı kimdir? Bildiğim ve bilmem gereken tek “Batı”  o ormanın yanı başından geçen, o zamanlar  bir il ile ilçeyi bağlayan 1977’li yılların tek çift yolu olan Bor – Niğde yolunun yapılmasına sebep olan Karayolları Genel Müdürü hemşerimiz Orhan Batı’dır.









Bizce orası son zamanda adına ek getirilerek değişim sağlanan, ne Kent Ormanı’dır, ne Yazıcıoğlu, ne Hak-İş, ne Semerkand, ne Ak Parti,  ne de Kamil Batı…




Orasının adı “100. Yıl Atatürk Ormanı” ’dır.


Hatıra Ormanı reklam tabelası çirkinliklerinin Bor – Niğde yolundan yok edilmesi gerekiyor, bu konuda  muhataplarının açıklaması olursa sitemizde yer bulur.

Sağlıkla kalın.