7 Ekim 2008’de test yayınını bitirip sizlerin huzuruna çıkan Borhaber.net, 5 koca yılı devirdi.

İnternet yayıncılığında 5 yıl az bir zaman değil. Bu 5 yıllık zaman diliminde hiç duraksamadık. Hep güncel, hep farklı olarak karşınıza çıkmaya çalıştık. Özellikle son 2 yılda tanınma konusunda,  yaptığımız haberler ile  epey yol kat ettik.

Borhaber.net  Niğde’nin artık bir markasıdır. Bu konu daha da sorumluluk hissettiriyor, mahcup olma düşüncesi bazen korkutuyor.

Geçirdiğimiz 5 yılda her geçen gün Borhaber’in çıtası yükseldi.  Sadece tıklanma oranında değil, Niğde’nin sorunlarını dert edinme noktasında, topluma ayna tutma konusunda   hep öncü olduk,  ama çoğunlukla  yalnız kaldık.

Bor diye yola çıktık, ama bütün Niğde’de kabul gördük, böyle olunca da yayın alanımızı genişlettik. Sadece Niğde veya Bor değil, Ulukışla’nın, Çiftlik’in bir köyünden aranıp “ yaa... bir gelin şöyle sorunumuz var… araştırın… bir dile getirin” türünden çok telefon,  ihbar almanın gururunu yaşamakla birlikte, imkansızlıklarımızdan dolayı,  zaman yetersizliğinden dolayı, araştıramamanın, haberleştirememenin de  üzüntülerini yaşadık, yaşıyoruz.

Zaman çok değerli, bu yazıyı bile 6. Yılın ilk gününe bırakmak zorunda kaldım. Geriye dönüp 5 yılda neler yaptık derlemek isterdim. İstatistiki bilgiler vermek isterdim. 5. Yıl dönümümüze özel ilk canlı yayınımızı yayınlamak isterdim. Bir Borhaber.net  fragmanı yapmak isterdim. Bir kokteyl, bir konferans ile taçlandırmak isterdim. Sizlere kamera tutup sormak isterdim, ama bütün bunlar zaman dan çalıyor. 

 
Bu 5 yılda Bor’da, Niğde genelinde onlarca gündem oluşturduk.  Borhaber kaynaklı haberlerimiz ulusal basında yer aldı. Bir çok başarılı işlere imza attık. Şikayet etmek istemiyoruz ama ;  Şartlarımızı, imkansızlıklarımızı, dayatılan zorlukları, baskıları, maddi maliyeti, manevi maliyeti gibi bir çok sorunları göz önüne aldığımızda, ayrıca okuyucularımızdan gelen yorumlar, iletiler, şahsen bildirimleri de dikkate aldığımızda her şeye rağmen başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.


Borhaber.net’in bu başarıyı elde etmesinde en büyük sebep şu ;

 
Biz sadece Niğde’yi, Bor’u, Ulukışla’yı, Altuhhisar, Çamardı veya Çiftliği sevmekle kalmadık.  Eminim bir çok kişi de seviyordur. Ama biz sevdiğimiz için ne yapabiliriz düşüncesi ile hareket ediyoruz.  Düşüncesi ile de kalmıyoruz,  eyleme, fiiliyata  geçiyoruz.  Eyleme geçirtmeyi başarıyoruz.

Belki size abartılı gelebilir ama,  Bor Kılavuz köyünde bir çocuğun geleceğini merak ediyoruz. 2050’li yıllarda Bor susuz kalırsa, ne yapılır onu merak ediyoruz. Babamın zamanında!,   yüzümü yıkadığım, çimdiğim Akkaya barajının suyunu neden aynı şekilde ben çocuklarıma bırakamıyorum? Kaygısını yaşıyorum. Balkonda oturunca karşıdaki kel Melendiz Dağı nasıl ağaçlandırılabilir. Nasıl bir proje, fikir, eylem aynı balkonda oturan çocuğumun yaşadığı topraklara benden daha çok sahip çıkmasına neden olabilir? Ben dahil insanların yaşam alanı neden tiyatrodur. Neden hep rol yapılır? Çocuk gelin-damat olmak nasıl bir şeydir? Bor kütüphanesinden insanlar neden daha az faydalanır.  Daha bir çok konu ve düşünce dile getirilebilirim ancak bazıları burada absürd de kalabilir.

Anlatmak istediğim,  hani hep duyarız “ biz karşılıksız seviyoruz” denilir ya,  seviyorum demek yetmez sevdiğini göstermek lazım, “göstermek” de "sevgi" gibi soyut bir kavram değildir.

Biz  seviyoruz, bunu göstermenin şeklini böyle seçmişiz. Ama herkes farklı şekilde gösterebilir.

Niğde’de şunu gözlemliyoruz, ortada sorun oluşturan bir taş var. Bir kısmı sadece seyrediyor. Bir kısmı bu taş neden buraya gelmiş-i düşünüyor. Bir kısmı bu taş nasıl kalkar-ı düşünüyor. Bir kısmı bu taş kalkarsa nereye konulur-u düşünüyor. Bir kısmı da acaba! kim kaldırabilir-i düşünüyor... Ama hep düşünce… Taşın altına elini koymayı düşünenlerin sayısı  da bir elin parmakları kadar.

 
 Ben ve sitemizin işlerinin bir yerlerinden tutan arkadaşlarımız halis  düşüncedeler.  Memleketimize, Niğdemize kafa yoruyoruz.  Farklı hesapları olanlarla zaten yollarımız kesişmiyor.

Ha… Her şeyi mükemmel mi yapıyoruz? Asla… Ama imkan ve en çok da zaman darlığı karşısında bu kadarını gerçekleştirebiliyoruz. 5 yıl önce hayallerimiz vardı, bir kısmını gerçekleştirdik. Hala hayallerimiz var. Hayallerimizi sadece hayallemekle kalmıyoruz, kalmayacağız. Bir şey daha bilmenizde fayda var,  biz amatörüz, her ne kadar sitenin görüntüsü profesyonel  gibi  dursa da, biz amatör bir ruhuz.

Bu beş yıl içinde  profesyonel fotoğraf makinesi alalı bir yıl oldu, taksiti geçtiğimiz aylarda  bitti. Video kameramızı ve tripodu ancak geçtiğimiz haftalarda taksitle alabildik. Bir büromuz yok, telefondan, evden, oradan buradan haber yapıyoruz. Çok zor ama keyif alıyoruz.

Bu 5 yılda beşten fazla mahkemelik olduk, çok şükür henüz ceza almadık, iki tane olumlu sonuçlanacağını düşündüğümüz mahkeme de devam ediyor. Korkmuyoruz, geleceğe dönük şahsi hesaplarımız yok. Çoğunluğu ilgilendiren not ettiğimiz, arşivlediğimiz hesaplarımız ÇOK.

 İlk günkü gibi,  inanın 5. Yılı doldurduk yine heyecanlıyız.

Sizleri seviyoruz, sevmekle kalmıyoruz, gösteriyoruz…

Hepsi bu…

 
Nice yıllara… Sağlıkla…


Özel Not ; Borhaber.net hayatımıza girdikten bu güne takipçilerimize, sitemize sponsor olan firmalara, her nasıl olursa olsun bir şekilde sitemize yardımı olan dostlarımıza...köşe yazarlarlarımıza... haber kaynaklarımıza... ama özellikle bu konuda yanımda olarak desteklerini gösteren, sitenin kuruluş yıldönümü aynı zamanda doğum günü olan eşime,  çocuklarım Gökçe ve Elçin'inime sonsuz teşekkürler...