Niğde'de yeni Devlet Hastanesi binasına, hastaların merdiven ve asansörlerde karşılaştığı sıkıntıları önleyecek yürüyen bant sistemi kurulacağı bildirildi.
       Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Servet Kocaöz, Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yanında yapımı devam eden 300 yataklı yeni Devlet Hastanesi binası inşaatında incelemelerde bulundu. Dr. Kocaöz, burada yaptığı açıklamada, il genelindeki hastaneleri bünyesine alacak olan yeni hastanenin gelecek yıl Mayıs ayında hizmete girmesinin planlandığını belirtti. İlk aşamada hasta yatakları, yemek masaları, refakatçilerin oturacakları koltuklar, hastaların kullanacağı tuvalet ve banyo ile merkezi oksijen sisteminin tamamlandığını kaydeden Kocaöz, bu çalışmalarla örnek oda hazırlandığını, isteyenlerin bu odayı görebileceklerini ifade etti.
 Hastane binasının, birçok yeniliğe de imza atacağını anlatan Kocaöz, “Hastanemizde, Türkiye'de başka hiçbir hastanede bulunmayan özellikler de olacak. Mesela, poliklinikler arası yürüyen bant yapılacak. Bu sayede tedavi gören hastalarımız, sedye ve tekerlekli sandalye ile istedikleri katlara asansör olmadan çıkabilecekler. Merdiven ve asansör önlerinde yığılmalar önlenecek. Alışveriş merkezlerinde olduğu gibi yürüyen bantlarla hastalarımızın merdiven ve asansörlerde karşılaştıkları sıkıntılar önlenecek. Böylece hastalarımızın buradaki tedavi süreci kolaylaşacak” dedi.

Editör: TE Bilişim