Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESOB) Başkanı Fahri Eker, girişimcilik eğitimlerini tamamlayan ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkarlara 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira limitli 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği' kullandırılacaklarını söyledi.


KOSGEB ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konferadasyonu (TESK) arasında Girişimcilik Eğitimleri işbirliği Protokolünün KOSGEP Başkanı Mustafa kaplan ve TESK Genel Başkanı Bandevi Palandöken arasında imzalanmasın ardından Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası girişimcilik kurslarını açmak için hazırlıklara başladı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eker; “''TESK ve bağlı kuruluşları tarafından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek ve bu eğitimleri tamamlayarak eğitime katıldığını belgeleyen, iş planı KOSGEB tarafından kabul edilen ve kendi işini kuran esnaf ve sanatkarlara 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lirası da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira limitli 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği' kullandırılacak. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, esnaf ve sanatkarların işlerini kurmadan önce iş fikirlerine yönelik yapılabilirlik analizleri ve pazar araştırması çalışmalarına da yer verilecek” dedi. 



Eker, 01 Kasım da Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak girişimcilik kursu açacaklarını belirterek, bu kurslara 30 kursiyerin katılacağını ve müracaatların şahsen NESOB’a yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim