Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Türkiye Felsefe Derneğinin organizasyonu, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’nun oturum başkanlığı, Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi, Dr. Öğr. Üyesi Aynur Tunç ve Dr. Öğr. Üyesi Tuba Nur Umut’un katılımlarıyla “Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği” adlı panel gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde düzenlenen “Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği” paneline, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'de Aile Değerlerinin Bugünü ve Geleceği Panelinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, aile kurumunun öneminden bahsederek başladığı konuşmasını, “Bir milletin tarihini, siyasi ve sosyal yapısını incelemeye öncelikle aileden başlamak gerekmektedir” diyerek sürdürdü.

Aileyi, dini, milli ve hukuki değerleri ile topluma ışık tutan bir yapı olarak ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, başarılı ve faydalı bir panel temenni ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Hasan Usulu’nun ardından, panelistlerden Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi konuşmasında, toplumsal değerlerin öneminden bahsederek aile yapısının devletlerin devamlılığının sağlanmasında dahi en önemli yapılarından biri olduğunu söyledi.

Toplumlarda kalkınmanın olması için analitik düşüncelerin gelişmesi gerektiğini aktaran Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi açıklamalarını aile yapısının korunması noktasında tavsiyelerde bulunarak noktaladı.

Dr. Öğr. Üyesi Aynur Tunç ise panelde konuşmasında ailenin tarihin bilinen en eski kurumlarından biri olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını ailenin tarihsel süreç içinde yaşadığı değişimi de program katılımcılarına aktararak sürdürdü.

Dünyadaki farklı kültürel ve aile yapılarına da değinen Dr. Öğr. Üyesi Aynur Tunç, kadınların sosyal yaşamdaki konumlarının iyileştirilmesi gerektiğinden ve kadına sadece anne rolünün biçilmemesi gerektiğinden de önemle bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Paneldeki son konuşmayı ise Dr. Öğr. Üyesi Tuba Nur Umut yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Tuba Nur Umut, teknolojinin değerleri dönüştürdüğünü ifade ederek “Kişinin var olması için görünür olmaya teşvik eden dijital dünya kişinin kendisini gönüllü olarak gözetilen bir varlık haline getiriyor. Mahrem olan ve olmayan arasındaki farkı ortadan kaldırıyor” dedi.

Aile kurumunun önemine de değinen Dr. Öğr. Üyesi Tuba Nur Umut, dijitalleşmenin aile yapısına etkisi ve dijital dünyanın güvensizliği ile ilgili örnekler vererek açıklamalarını sonlandırdı.

Yoğun ilgi ile takip edilen program, soru cevap etkinliğinin ardından sona erdi.

NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9'uncu Sırada NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9'uncu Sırada

Editör: TE Bilişim