Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri engelli bireyler ve radyasyon konusunda sosyal sorumluluk çalışması yaptı. Öğrenciler, engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek ve bu sıkıntıları azaltmak amacıyla Niğde şehir merkezinde çalışma yaptılar. Ayrıca radyasyonun zararları ve radyasyondan korunmak için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili broşür hazırlayıp vatandaşlara dağıtan öğrenciler Niğde ODTÜ Ortaokulu öğrencilerine de bilgilendirme sunumu yaptı.

Öğrencilerden Melek Solak şunları söyledi. “Niğde şehir merkezinde toplam 11 engelli rampasının giriş bölümlerini uyarıcı işaretlerle boyayarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Engelli rampalarının önüne park edilen araçlar engellilerin yaşamını kısıtlıyordu. Bu işaretlerle bu rampaların önüne araçların park etmesini engellemeyi amaçladık. Ayrıca arkadaşlarım Raziye Pınar, Ferhan Yaprak ve Ertuğrul Uzguç’la beraber hazırladığımız broşürleri halka dağıtarak bilinç oluşturmaya çalıştık.

Öğrenciler radyasyonun zararları ve radyasyonun zararlarından korunmak için yapılması gerekenlerle ilgili hazırladıkları broşürleri Niğde şehir merkezinde dağıttıktan sonra konuyla ilgili Niğde ODTÜ Ortaokulu öğrencilerine bilgilendirme sunumu yaptılar. Okul Müdürü Aydın Akbaş konuyla ilgili bilgi verdi:

“Niğde Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü öğrencileri Melek Solak, Raziye Pınar, Ferhan Yaprak ve Ertuğrul Uzguç, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuzda radyasyon konusunda bilgilendirme sunumu yaptılar. Günlük yaşamımızda çok yoğun olarak kullandığımız elektronik cihazlardan yayılan radyasyonun zararlarını ve bunlardan korunma yollarını anlattılar. Bu cihazları bilinçli ve verimli kullanarak radyasyonun zararlarını nasıl en aza indirgenebileceğini öğrencilerimize anlattılar. Oldukça yararlı ve verimli bir çalışma oldu. Genç meslektaşlarıma teşekkür ediyor, öğrenim yaşamlarında ve ileriki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum.”dedi. 




http://www.borhaber.net/egitim/universite-ogrencilerinden-ornek-calismalar-h16671.html

Posted by Bor Haber on 10 Mayıs 2015 Pazar
Editör: TE Bilişim