Ulukışla’da  meydana gelen trafik kazalarına neden Adana BüyükşehirBelediyesi, Pozantı veya Bor Belediyesi itfaiyesi müdahale ediyor.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Niğde-Adana karayolunun ilimiz sınırları bölümünde bir trafik kazası yaşandığı zaman kazaya müdahale eden 155 trafik ekibi Ulukışla’dan, 112 Acil Ambulans ekibi, Ulukışla’dan ama 110 itfaiye ekibi her nedense Pozantı veya Adana’dan geliyor.

KAZALARDA ADANA’DAN İTFAİYE GELİYOR

Niğde-Ulukışla-Adana yolu üzerinde meydana gelen trafik kazaları sonucu yaptığımız haberlerde fotoğraflardan  bunu fark ediyoruz ki itfaiye ekipleri hep Ulukışla harici belediyelerden geliyor. Oysa bu karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasına müdahale edecek en yakın merkez Ulukışla ilçesi.


Edindiğimiz bilgiye göre, Ulukışla ilçesinin itfaiyesi yetersizmiş. Çok eski bir itfaiyesi bulunan Ulukışla Belediyesi bu itfaiye ile Ulukışla ilçe merkezinde  meydana gelen yangınlara bile müdahale edemiyormuş. Ulukışla’da meydana gelen yangınlara bile Bor, Pozantı, Adana Büyükşehir Belediyesi müdahale ediyormuş.

YATIRIM MERKEZİ OLDU  AMA İTFAİYESİ YOK

Ulukışla İlçesi’nin son zamanda yıldızı hayli parladı. Bu güne kadar almadığı yatırımı bu dönem alıyor. Bunu fark ediyoruz ve haberleştiriyoruz. Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Bakanı ulusal medyaya verdiği bir demecinde, özellikle Ulukışla ilçesinden bahsederek, bu ilçenin  çok şanslı olduğunu, bütün Yüksek Hızlı Tren hattının toplanma merkezinin Ulukışla  ilçesi olacağını söylemişti.

Hızlı Tren merkezi olacak ve yıllarca alamadığı yatırımları son bir  yılda alan Ulukışla ilçesi neden itfaiye alamadı?

Merak ediyoruz ve soruyoruz…

Editör: TE Bilişim