Ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türk Ocakları olası felaketlerde arama kurtarma çalışmalarında bulunacak bir ekip kurdu.

Zabıtadan fırınlara hijyen ve gramaj denetimi Zabıtadan fırınlara hijyen ve gramaj denetimi

Leyla Sarısoy liderliğinde kurulan TOAK (Türk Ocakları Arama Kurtarma) ekibi Kızılay’dan ilkyardım eğitimi, Zonguldak’taki Türkiye Kömür İşletmeleri’nde madencilerden arama kurtarma eğitimi ve Ankara AFAD’da bir haftalık arama kurtarma eğitimlerini tamamladıktan sonra Aladağlarda dağ yürüyüşü ve kamp yapmak için Niğde’ye geldi.

TOAK ekibine Niğde Türk Ocağı üyeleri ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk Dünyası öğrencileri katıldı. Türk Ocakları Niğde Şubesi’nin organize ettiği ve 50 kişinin katıldığı program üç gün sürdü.

Emli Vadisi’nde kamp yapan ekip, Türkiye İzcilik Federasyonu Niğde il temsilcisi Hüseyin Orhun Çelikbaş rehberliğinde Cımbar Vadisi’nden Arpalık mevkiine 10 kilometrelik bir yürüyüş ve tırmanış yaptı. Kamp etkinliğine yakın zamanda hayatını kaybeden Niğde Türk Ocağı eski başkanlarından Mehmet Yılmaz Uzun’un adı verildi.

Aladağlardaki eğitim ve etkinliklerin ardından TOAK ekibi Gümüşler Manastırı ve Hüdavent Hatun Türbesi’ni ziyaret etti. Türk Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Filiz Yavuz, TOAK ekibinin alanında uzman bir ekip olacağına inandığını ve bunun için çok çalıştıklarını belirtti. Ayrıca organizasyon için Türk Ocakları Niğde Şubesi’ne teşekkür eden Yavuz, Niğde’nin doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel değerlerinin de etkileyici olduğunu söyledi.

Editör: Selim GÖKEL