Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle Niğde Müze Müdürlüğü toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Niğde Vali Yardımcısı Resul Özdemir, kurum amirleri, turizmciler ve öğrenciler katıldı. 
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer Gümüşler manastırı 2022 yılında 40 bin kişinin, ilimizi ise 2022 yılı verilerinde 314 bin 842 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
TARİHİ KALINTILAR
Turizm Haftası etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Resul Özdemir; “her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri ülkemizde 6 Şubat tarihinde yaşanılan deprem nedeniyle sade bir kutla yapılıyor. Bu yıl 2018 yılından bugüne katılım yapılmayan EMİİT Fuarına Niğde olarak katılım sağladık ve ilimizi etkin bir şekilde tanıtımını sağladık. Bundan sonraki süreçte de ilimizin tanıtımı amacıyla bütün platformlarda yer almasını sürdüreceğiz” dedi. 
Ülkelerin özellikle gayrisafi milli hasılalarının çok önemli bir bölümünü turizm gelirleri kapsamaktadır diyen İl kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer; “ Tabii yakın geçmişimize baktığımızda 2019 yılı turizmde bütün dünya üzerinde pik yapmış olan bir yeridir. Sonrasında pandeminin yaşanması tüm dünyada olduğu gibi bizde de bu anlamda bir düşüş yaşanmasına neden oldu. Ancak sonrasında bakanlığımızın geliştirdiği projelerle bu açılmıştır. Bunlardan en önemlisi güvenli turizm sertifikası uygulamasıdır. Güvenli turizm sertifikası uygulamasıyla bütün otellerde ilimiz de buna dahil gerekli önlemler alınmış. Öncelikle yerli turizmde bir canlanma, bir hareketlilik sağlanmış. Daha sonra kapalı olan hava trafiğinin açılmasıyla bu Türkiye'nin güvenli olduğu görüldüğünden yabancıların da tekrar ilgi odağı olmaya başlamış ve günümüze kadar da artarak gelmiştir. Dolayısıyla hedeflenen gerek turizm geliri, gerek turist sayısına bakanlığımız nezdinde ulaşılmıştır. Tabii ilimize baktığımızda güvenli turizm sertifikası uygulaması bütün tesislerimizde hayata geçirilmiş ve bu titiz şekilde irdelenerek her tesisin bunu alması sağlanmıştır. Niğde'de Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletme belgeli, yatırım belgeli, tesislerin sayısı 5 iken basit konaklama, turizm işletme belgesi projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte bu sayı 35’e yükselmiştir. Yani şu anda ilimizde otuz beş tane konaklama tesisi bakanlığımızdan belgelidir” dedi.
İlimizde Termal Turizmde de  ciddi anlamda gelişmeler yaşandığını belirten Tecimer; “ Tabii bunun yanı sıra termal turizmde de ciddi anlamda gelişmeler yaşanmıştır. Özellikle biliyorsunuz ki Niğde'mizde iki tane termal turizm merkezi var. Bunlardan bir tanesi Narlıgöl, bir tanesi Çiftehan’dır.  Narlıgöl Taş odalardan bugünkü modern görünümüne kavuşturulmuştur. Öyle ki baktığımızda bütün peyzaj düzenlemeleri yapılmış, bütün oteller, tesisler, modernize edilmiş, artık devre mülklerinin olduğu, hatta şunu da gururla söyleyelim Niğde'mizde tek beş yıldızlı otel Çiftehan Termal Turizm Merkezi'nde yer almaktadır. Niğde Kalesi projesi kültür Turizminin daha da ön plana çıkartılması noktasında çok önemsediğimiz bir konu. Ben inanıyorum ki bu proje tamamlandığında Niğde'mizde gerek Kapadokya'da gerek ülke turizminde özellikle kültür turizminde hak ettiği noktaya gelecektir” diye konuştu.
İlimizin önemli inanç turizm merkezlerinden bir tanesi de Gümüşler Manastırı. Gümüşler Manastırı'nda geçtiğimiz dönemde 23 binlerde olan bant 2022 yılının sonu itibariyle 40 bin ziyaretçiye ulaşmıştır. Yine bu da bizim için sevindirici bir rakamdır.2022 yılı verilerinde 314 bin 842 kişi ilimizi ziyaret etmiştir. Peki, ilk üç aya baktığımızda, ilk üç ayda da 70 bin civarında ziyaretçi ilimizi ziyaret etmiştir. Biz güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Bunun başka bir Tanıtımın başka bir versiyonu da, önemi de fuarlardır”dedi. 

“ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti “ HÜKAGED kekik yağı üretiyor” projesi hayata geçti
Editör: TE Bilişim