Bir takım temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye gelen TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, Niğde’nin artık Türkiye’nin önemli lojistik merkezi haline geldiğini ve Kalkınma yolu projesi kapsamında Basra’dan başlayıp Ulukışla, Konya üzerinden Şanlıurfa’ya kadar uzanan 6 bin 400 kilometrelik bir koridorda Niğde’nin önemli bir lokasyonda yer aldığını belirtti.

Niğde’de 2023 yılı işsizlik oranı yüzde 9,3 seviyesinde Niğde’de 2023 yılı işsizlik oranı yüzde 9,3 seviyesinde

Niğde'ye Yüksek Hızlı Tren Mi Geliyor? Niğde'ye Yüksek Hızlı Tren Mi Geliyor?

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde'ye geldi. Devlet Demiryolları Genel Müdürü Veysi Kurt, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir'i makamında ziyaretlerde bulundu.

Foto

Başkan Özdemir, TCDD Genel Müdürü Kurt'a kent genelinde yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Özdemir yeni itfaiye binasının oraya yapılacak olan alt geçit hakkın bilgi verdi. Niğde Valiliği ve Niğde Belediyesi ziyaretlerinden sonra TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt, Ak parti Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde Tren Garını ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

TREN GARLARI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK

TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt Niğde Tren Garında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ekibimizle birlikte bugün Niğde’ye gelerek yapılan çalışmaları ve projeleri yerinde inceledik. Şuan biz ülkemizin ulaştırma projeleriyle ilgileniyoruz. Buradan bizlere her daim destek olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.

KALKINMA YOLU PROJESİNDE ANA KORİDOR NİĞDE

Kalkınma yolu projesi Basra’dan başlayıp Ulukışla, Konya üzerinden Şanlıurfa’ya kadar uzanan 6 bin 400 kilometrelik bir koridor var ve Niğde ilimizde bu ana koridorun önemli bir lokasyon da bulunuyor. Sayın Bakanımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızla son yıllarda Cumhuriyetimizin ilk yıllarının tarihi mirası olan Tren Garlarımızı ve istasyonlarımızı korumak ve kentle bütünleştirip kent estetiğine uygun hale getirmek için çok ciddi bir projelerimiz var. Bu projelerimizle ilgili Sayın bakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatları var. Bizde bu vizyonu ve bu talimatları yerelde milletvekillerimizle ve Belediye Başkanlarımızla bu vizyonun alt yapısı genişletmek ve oluşturmak için bugün Niğde’deyiz.  Ulaşım hizmetlerini en iyi şekilde karşılaya bilmesi hem de kentimizin en sevilen ve en cazibe noktası olabilecek şekilde değerlendirilebilmesi için bugünden itibaren Belediyemizle çalışmalara başlıyoruz. Kent içi ulaşımı ilgilendiren birkaç noktada bulunan alt geçitleri günümüze uygun hale getireceğiz.

NİĞDE TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ LOJİSTİK MERKEZİ HALİNE GELİYOR

Niğde artık ülkemizin önemli bir lojistik merkezi haline geliyor. Özellikle madenler ve ihracat noktasında çok önemli bir görev ifa ediyor. Bu görevi de özellikle demiryolları üzerinden ağırlıklı olarak icra ediliyor. Bizde bu vizyonları gerçekleştirmek adına yine hükümetimizin yıllarca vermiş olduğu desteğin bir projesi olan Andaval merkezinde planlanan yük yükleme merkezinin birin farz çalışmaları devam ediyor. ikinci ve üçüncü farzda hem yerel yöneticilerimizle neler yapabileceğimizle ilgili görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

NİĞDE TREN GARI CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRİLECEK

Niğde Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt; “Niğde’de genel müdürlüğümüzün bir takım projeleri bulunmakta ve bu projeler üzerinde beraber çalışıyoruz. Sayın bakanımıza da gerekli ilgiyi ve gerekli talimatları verdiği için teşekkür ederim. Niğde Tren garımız önümüzdeki yıllarda farklı bir projeyle kent estetiğine de uygun sosyal donatılarını da içinde barındıran ve halkımızın hizmetine sunulacak bir cazibe merkezi haline getirilecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bu gerçekten ilimize farklı bir güzellik katacak.

YÜK YÜKLEME MERKEZİNİN SONUNA GELİNDİ

Bilindiği üzere bir yükleme merkezi projemizin de son aşaması geldik. İlgili teknik arkadaşlar bu yılın sonuna tamamlanacağı sözünü verdiler. Yük yükleme merkezi projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Biz buranın sadece yük yükleme merkezi olmasının yanında ilerleyen dönemlerde depolama merkezi ve gümrük yükleme merkezi olarak da genişletilmesini arzu ediyoruz. Bu proje üzerinde de Sayın Genel Müdürümüzle birlikte çalışıyoruz. Sayın Genel Müdürümüzün bu konuyla ilgili ilgisi ve desteği bizim için çok takdire şayan bu anlamda da Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Biz ilimizin merak ettiği hızlı Tren projesiyle ilgili olarak Sayın bakanımızla, Sayın Genel müdürümüzle üzerinde çalışıyoruz. inşallah önümüzdeki günlerde Ulukışla bağlantısı olacak şekilde bir projenin hazırlığını yapıyoruz. Proje hazırlığımız tamamlandığında Sayın Bakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza takdirlerine arz edeceğiz. Özellikle ilimizin sanayi kapasitesini genişletmeye yönelik farklı yatırımların ilimize gelmesini sağlayacak şekilde bu demiryolu bağlantısının özellikle Adana Mersin gibi hızlı tren bağlantısın yaparak sınır ötesine taşıyacak şekilde projeler üzerinde çalışacağız. Önümüzdeki dönemlerde ilimizi ekonomik açıdan da geliştirecek sosyal anlamda da bir cazibe merkezi haline getirecek bir takım projeleri hayata geçirmiş olacağız” dedi.

ALT GEÇİT PROJELERİNE 2025 YILINDA START VERİLİYOR

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Belediye olarak planladığımız projeleri yerinde görmek ve incelemek üzere TCDD genel müdürümüz ve ekip arkadaşları ilimizdeler. Özellikle Niğdeli hemşerilerimizi ilgilendiren 95 caddede bulunan bir alt yapı projemiz var. Terminale giden caddemizin üzerinde bulunan alt geçidimiz. Bununla ilgili projelerimiz Genel Müdürlüğümüzde, son aşamaya gelindi. Sayın Genel müdürümüzün son şeklini verdikten sonra inşallah bu projemizi 2025 yılı içerisinde başlatacağız. Sayın Genel Müdürümüz farklı müjdelerle ilimize geldiler. Bu tarihi Tren garımızın Niğde halkımıza kazandıracak farklı projeler içerisinde, içinde sosyal donatılarının yer aldığı farklı projelerle hem Niğde’nin ekonomisine kazandırabileceğimiz, şehrimize değer katacak bir proje üzerinde çalışmaları da aynı zamanda başlatmış bulunmaktayız. Niğde’miz önümüzdeki dönemde Devlet Demir yollarıyla birlikte gelişimi konusunda projelerin takibi ve incelemesi için Sayın Genel müdürümüzü İlimizde ağırlıyoruz.” Dedi.

Tcdd (2)

Tcdd (1)

Editör: Selim GÖKEL