Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Turgut Taygur “ Kredi hedefimiz kişi başı 100 – 125 bin liraya artırılmasını hedefliyoruz”. dedi.

 

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif  Başkanı Turgut Taygur bir basın açıklaması yaptı.

Taygur açıklamasında ; “Niğde Esnaf Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2012 yılında oldukça başarılı işlere imza attı. 2012’nin ikinci yarısında ise bu başarı grafiği ivme kazanarak, kooperatifimizin esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu kanıtladı. Kredi kullandırımı, geri ödemeler ve kredi limit artırımında ve kurumsal hizmet anlayışında büyük başarı sağlanırken borç takip ve icra dosyalarından büyük oranda gerileme gerçekleşti. Buda kısa sürede çok iş başardığımızın bir kanıtı olmuştur.

01.01.2012 tarihi itibariyle yıl boyunca Kooperatifimiz ortağı olan 530 esnaf ve sanatkâra toplam 13 milyon 740 bin 250 TL civarında kredi kullandırdı. 13 milyon 740 bin 250 TL kredinin 5 milyon 183 bin 500 TL’si 256 esnafa yani son 4 ayda yani 14.07.2012 tarihi ile 01.01.2013 tarihleri arasında verilerek gerçekleşti. 14 Temmuz 2012 tarihinden buyana ise bir çok yeniliğe ve çalışmaya imza atan kooperatifimiz geçtiğimiz yıllar baz alındığında 2012 yılının son 4-5 aylık tablosu kooperatifin geleceği açısından oldukça memnun edici. Böylece kredilerin yüzde 83’ü normal kredi taksit tahsilâttan, yüzde 11’i kısmı taksitlerden, yüzde 6’sıda takip tahsilât olarak kaydedildi.

KREDİ HEDEFİMİZ KİŞİ BAŞI 100-125 BİN TL

2012 yılında elim bir kazada kaybetmiş olduğumuz çok kıymetli başkanımız sayın Murat Zeren’in acısını hep birlikte yaşadık. Yönetim olarak kendisine vermiş olduğumuz desteği Murat Zeren’den sonra görevimize 14 Temmuz 2012 tarihinde yeni yönetim kurulu ile hizmetlerimize kaldığımız yerden ara vermeden artırarak devam ettik. 2012 yılıo başlarında 30 bin TL’den 50 bin Tl’ye ve 2013 yılı başlarına kadar oldukça başarılı bir yükseliş grafiği çizerken, 50 bin TL olarak sunulan kredi limitimiz 70 bin TL’ye yükselerek ekonomik darboğazda olan Niğdeli esnafın can simidi oldu. Atmış olduğumuz her başarılı adım kooperatifimiz ortağı olan esnafımıza ve Niğde’mize hizmet olarak geri döndü. 15 gün ile 1 ay arasında kredilerini alamayan esnafımız şimdi farklı bir hizmet anlayışı ile sıkıntılarını büyük ölçüde giderilmiş oldu. Niğde Kredi ve kefalet kooperatifimiz aracılığıyla kullandırılan kredilerle ekonominin kılcal damarları olan küçük işletmelerin çarkları döndürüldü. Yakın zamanda da limitlerimizin daha iyi seviyelere yani 100-125 bin TL civarına artırılması öngörülüyor.

TAŞINMAZLARIN DEĞERİNDE ve YENİDEN KULLANDIRIMI

Kooperatifimize ait olan taşınmazların yeni faaliyet yılında gerçek değerlerinde kiralanarak, kurumun bu varlıklardan zarar etmesinin önüne geçildi. Taşınmazlardan kira gelirleri artışı sağlanırken taşınmaz değerleri de yükseldi. Ayrıca hizmet verdiğimiz binamızın üst katlarında bulunan çok katlı iş yerinin faal hale getirilmesi için çeşitli projelerimiz var. En kısa zamanda bu binada işler hale getirilecek ve değerlendirilecek.

TAKİP VE İCRA ORANINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

Yürütmüş olduğumuz doğru hizmet ile önceki dönemde borcu bulunan, taksitlerini geciktiren, ödeyemeyen yada hiç ödememiş ortakların sayısı çok kısa sürede oldukça önemli miktarda gerileme yaşandı. Buda hizmet noktasında işleyişinde önünü açtı. Böylece geçtiğimiz yıllarla oranla büyük değişimin önemli adımlarını da atmış olduk. Bu başarıyı sağlamak çok kolay olmadı. Türkiye Esnaf Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği Genel Başkanımız sayın A. Kadir Akgül ile bire bir görüşerek bilgi aktardık. Genel Başkanımız sayın A. Kadir Akgül’de Niğde’deki ekonomik sıkıntıların farkında olduğunu ve Niğde’ye özel bazı uygulamalar sağladı.

2013 ESNAFIN YILI OLACAK

2013 yılı Kooperatifimiz açısından önceki yılın aynası olacak nitelikte çalışmalara atılan ve atılacak olan adımlarında başlangıcı oldu. 5-6 aylık kısa bir sürede yıllarca kolay kolay verilemeyen hizmete imza atmak merkez birliğimiz dâhil olmak üzere bir çok kooperatife de örnek oldu. Hayata geçirdiğimiz birçok yenilikten ziyade ileriye dönük faaliyet ve çalışmalarımız da var. Zaman zaman bunları kamuoyu ile de paylaşacağız. 2013 yılı Niğdeli esnaf ve sanatkârlarımızın yılı olacağına inanıyoruz. Vereceğim destek hizmet ve krediler ile ekonominin can damarı olan esnaflığın gücüne güç katacağımıza inanıyoruz.  Geçmiş dönem borçları olan ve kredi kullanan ve kullanmak isteyen ortaklarımızı köy, kasaba ve merkez iş yerlerinde ziyaret ederek, faaliyetlerimiz ve kurumumuz hakkında bilgilendirme toplantıları düzenledik. Bunun da meyvesini ise kooperatifimize gelen esnafımızın sayısında gözlenen artış ile almış olduk. Çünkü Kooperatifimiz şikayet eden değil, çözüm üreten kurumdur.

MURAT ZEREN CADDESİ ve BASIN AÇIKLAMALARIMIZ

2012 yılı içerisinde Kooperatif başkanı Sayın Murat Zeren’i elim bir kaza sonucu kaybettik. Merhum Başkan Murat Zeren’in kaybı bizleri derinden yaraladı. Kooperatifim başkanı merhum Murat Zeren’in adını yaşatmak için bir dizi ziyaretler gerçekleştirip görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerin neticesinde tren istasyonundan Niğde Hükümet Meydanı’na kadar olan İstasyon Caddesi’ne Murat Zeren isminin verilmesini sağladık. Bu konuda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizlerde Kooperatif Yönetimi olarak tüm birimlerimiz ile bu güne kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz.” dedi.


 

Editör: TE Bilişim