2018 yılı Nisan ayında Niğde-Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ’in katıldığı törenle GÜNEŞ ENERJİSİ PANEL ÜRETİM TESİSİ temeli atılmıştır.

Bu tesis, ülkemizde yapımı açıklanan SÜPER TEŞVİK alacak 19 yatırımdan birisidir.

Altı ay içinde faaliyete geçeceği ve ilk etapta 1.500, yıllar içinde de 5 bin kişiye istihdam sağlayacağı açıklanmıştır.

Ancak Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı tarafından T.B.M.M. Başkanlığına gönderilen 02/04/2021 tarih ve E-75833232-2212409 sayılı soru önergesi cevap yazısında özet olarak “... Söz konusu projede, şirketten kaynaklanan finansmana ilişkin hususlar nedeniyle yatırım harcaması sürecine henüz başlanmamıştır” denilmektedir. Cevabi yazının devamında “… 28/06/2020 tarihinden itibaren üç yıl içerisinde asgari ... 200 milyon TL veya destek kararında belirtilen yatırım tutarının yüzde onu kadar yatırım harcaması gerçekleştirildiğinin Bakanlığımıza tevsik edilmemesi halinde yatırıma ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı yürüklükten kaldırılacaktır...” denilmektedir.

Bakanlık yazısı dikkatle incelendiğinde, tanınan sürenin çok azaldığı görülmektedir.

Cumhurbaşkanı Sayın R. Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan 19 süper teşvikli yatırımdan biri olan GÜNEŞ ENERJİSİ PANEL ÜRETİM TESİSİ, ilimiz için hayati bir yatırımdır. Bu yatırımın gerçekleştirilmesi günümüzde ilimiz için en önemli hizmettir.

İlimizin çok kıymetli atanmış ve seçilmiş yetkilileri ile sanayi odalarının bu hayati konuya sahip çıktıkları ve gayret içerisinde oldukları muhakkaktır.

Ancak konu işsizlik ile göç probleminin çözümü ve sanayide büyük atak yapmamızı sağlayacak çapta olduğu ve zaman şartına da bağlı olduğu için ilgililerin el birliği ve güç birliği ile bu konuya müştereken ağırlık koymalarının zaruretini de bünyesinde taşımaktadır.

Başarının yerini hiçbir mazeretin tutmayacağı gerçeği unutulmadan birlikte ağırlık koyma, destek olmanın tam zamanıdır.

En kalbi duygularla başarılar dilerim.

Akın GÖNEN

Devlet E. Bakanı

17 ve 20. Dönem Niğde Milletvekili

30.11.2021